Tradicionalna talijanska pogača pravi je primjer mediteranske kuhinje, koja u svom sastavu objedinjuje maslinovo ulje, ružmarin i krupnu morsku sol. A toga barem u dalmatinskim domovima ne manjka...
Donosimo vam recept za focacciu, po kojemu je generacijama spravljaju talijanske žene.
Prilikom njezine izrade važan korak je premazivanje maslinovim uljem, a preporučuje se i korištenje svježeg ružmarina.
SASTOJCI:
TIJESTO
500 g glatkog brašna
jedna vrećica instant kvasca
dvije žličice soli
7 g šećera
300 ml mlake vode
50 ml maslinova ulja
PREMAZ
100 ml maslinova ulja
dva prstohvata krupne morske soli
dvije grančice ružmarina
PRIPREMA:
U posudi drvenom kuhačom izmiješajte brašno, kvasac, sol i šećer. U mlaku vodu ulijte maslinovo ulje, pa tu mješavinu ulijte u posudu s brašnom i drvenom ku...