Dada Marčić, poznata bračka meštrovica od kužine, jedna od pedeset najboljih kuharica specijalista u Europi, na netom održanom natjecanju "Biser mora" otkrila nam je svoj recept za brudet.
Članica Udruge Šefova mediteranskih i europskih regija, koja radi u hotelu "Bluesan", svoj je rad višestruko ovjenčala priznanjima, a zlatom je nagrađen i njen brodet. A on je rađen ovako...
Sastav: ugor, škarpina, škarpun, škampi, batovina, grdobina, po 6 komada sitne ribe te škampi kardinale, 2 dcl maslinova ulja, 200 gr kapule ljutike, 200 gr obične kapule, 4 češnja luka, vezica peršina, list lovora, 600 gr guljene rajčice ili pelata, 2 dcl crnog vina (domaćeg Plavca malog), pola dcl domaćeg prošeka, pola dcl domaće kvasine, 0.05 g papra u zrnu, 20 gr konšerve.
Za temeljac: k...