StoryEditorOCM
HranaKuha i poznatima

'Ja nisam ni u jednom lokalu to doživio': majstor leskovačkog roštilja Splićanima objasnio tajne sočnosti mesa, jedno nikako ne ide uz pravi ćevap

26. lipnja 2019. - 14:22
shutterstock_576116530

U Split je došao majstor leskovačkog roštilja poznat pod imenom Aco Desetka. Kuha za brojne osobe iz javnog života, a svoje je vještine Splićanima demonstrirao u restoranu Fabrique.

Ekipa "Only Food and Horses" popričala je s njim o razlozima što je leskovački roštilj toliko omiljen diljem Hrvatske.

"Zna se da roštilj inače potječe s Kavkaza. Preko Grčke, Makedonije i Turske, stigao je tako i do Leskovca. Sama priprema mesa traži najmanje 24 do 48 sati održavanja. Što je taj prednji dio, juneća prednja četvrt šarenija, što je malo više prošarana masnijim dijelovima, i ćevap će biti sočniji...", objašnjava Aco.

 

"Bez prave vatre nema ni pravog leskovačkog ćevapa... Upravo ta "skara", kako kažu Makedonci, živa vatra, daju zapravo tu slast roštilju", napominje i o v...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 13:21