StoryEditor
Društvena mrežaJasno i glasno

Pokazale su ga Kolinda Grabar-Kitarović, Jelena Veljača, Bojana Gregorić-Vejzović, ali i brojne druge: srednjim prstom žene u Hrvatskoj su digle glas

Piše PSD
19. lipnja 2020. - 12:20
Tomislav Krišto/Hanza Media

Nakon što je Miroslav Škoro izjavio kako bi se "silovane žene koje zatrudne oko abortusa trebale ipak dogovoriti s obitelji", uslijedile su oštre reakcije na društvenim mrežama, a one ne prestaju stizati i danas.

Izjavom je lider Domovinskog pokreta isprovocirao čitav pokret žena, kojemu su se priključile i one iz javnog života. Srednjim prstom dale su njemu i ostalima koji smatraju kako bi drugi trebali odlučivati o ženinom tijelu, njenoj budućnosti i životu, do znanja što misle o takvim izjavama.

Javila se među prvima novinarka Danka Derifaj, nakon nje i nekadašnja predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović.

"Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja.

Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju", rekla je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ekskluzivno za Jutarnji list.

Oglasila se među prvima i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš.

"Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj!", napisala je, a u odgovorima su je podržale i druge, sa svojom porukom Škori. Srednjim prstom u zraku.

Danas je svoje mišljenje podijelila i Jelena Veljača, kao i Bojana Gregorić-Vejzović, a obje su imale i nakon svojih objava neugodna iskustva s pratiteljicama koje su im zamjerile priključivanje pokretu, što su podijelile na Instagram storyjima.

Svoje je mišljenje javno iskazala i Ella Dvornik napisavši: 

"Škoro “ne diraj mi ravnicu jer ja ću ti vratiti...“ Fakat ste naporni s petljanjem u ženske reproduktivne organe više", poručila je na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 10:42