StoryEditorOCM
Društvena mrežaDOMAĆA PROIZVODNJA

Ne, nisu od zlata, ali su po zlato; Pogledajte kako izgleda stol od 5 tisuća eura, i vrata od vrtoglavih 13 tisuća eura

Piše MOZAIK SD
24. listopada 2023. - 21:21

Hrvatska tvrtka Woosio, koja pravi i prodaje specifičan drveni namještaj, doživjela je poslijednjih godina cvat u poslovanju dijelom zahvaljujući i svom profilu na Instagramu, i na TikToku, na kojima često objavljuju vizualno specifične i jedinstvene masivne drvene stolove i vrata.

Ključ specifičnog dizajna i visoke cijene, nalazi se, osim u pravom i kvalitetnom drvetu i ručnoj proizvodnji, u epoxy smoli koja se koristi ponajviše za lijevanje i premaz, a izgledom podsjeća na lavu, ili na draga kamenja. Epoxy je postao popularan zbog svog glatkog, sjajnog izgleda, a još jedna prednost je što su dostupni u širokom rasponu završnih obrada, boja i stilova. Od blage nijanse do kvarcnih čipova u boji, na raspolaganju je bezbroj opcija koje pomažu stvoriti jedinstveni izgled proizvoda za koji se epoxy koristi.

Na njihovom TikTok profilu brojni su videozapisi koji prikazuju drvene stolove s epoxyjem - njihov najprodavaniji proizvod. Svaki je stol unikatan i jedinstven, što je zasigurno bitna točka u određivanju poprilično visoke cijene, koja uglavnom ne ide ispod tisuću eura.  Tvrtka Woosio često pokazuje izradbeni proces svojih komada namještaja, a ne skriva ni cijene, koje su za većinu  zaista paprene, pa je primjerice ovaj stol od masline "težak" 5 tisuća eura, ekvivalent pet, pa i više, prosječnih hrvatskih mjesečnih plaći.

Za pivot vrata tvrde da je to njihov najbrutalniji projekt koji su napravili, a brutalna je i njihova cijena - 13 tisuća eura treba za njih "isprsiti". Vrata su izradili u suradnji s firmom Statoplast iz Čakovca. Još jedna posebnost ovih vrata su i LED trake, koje simuliraju strujanje vode.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:44