StoryEditor
KnjiževnostPRIČANJE S ODGODOM

Pričigin je nekompatibilan s koronavirusom, nema smisla raditi festival za nekoliko povlaštenih gledatelja, novo izdanje možda u rujnu na Bačvicama

Piše S.K.
18. ožujka 2021. - 13:39

Da je sve staronormalno, u ovim danima nekoliko stotina Splićana i njihovih gostiju uživali bi u trinaestom izdanju Pričigina, splitskog festivala pričanja priča.

Zapravo uživali bi u četrnaestom izdanju jer prošlogodišnje, trinaesto, zbog pandemije ne bi ni bilo odgođeno.

Pričigin, koji se uvijek veže za 20. ožujka, svjetski dan pripovijedanja, ove godine ponovno se ne održava u svome trerminu, a za eventualni novi termin Pričigina pitali smo urednika programa festivala Nebojšu Lujanovića.

- Sva veća okupljanja trenutačno su po procjenama riskantna, a i društveno nepoželjnja, a nama je nezamislivo raditi Pričigin za svega par povlaštenih gledatelja. Planira se kraj rujna na Bačvicama, konačna odluka bit će u lipnju. Uglavnom, razmišljamo o tome, ali daleko smo od konačne odluke", kaže Lujanović koji je lani najavio ovogodišnje izdanje s prošlogodišnjim programom.

- Krenuli bismo od koncepcije prošlogodišnjeg izdanja, ali tek kad postavimo siguran datum, išli bismo kontaktirati ljude... Teško je vjerovati da će svima odgovarati i tema i termin kao zadnji put. Trećina će sigurno biti promijenjena“, poručuje urednik programa Pričigina publici koja načuljenih ušiju čeka dolazak pripovjednog cjepiva. S.K.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2022 17:16