StoryEditor
Književnostdoktor opet pomaže

Nova duzina životnih savjeta Jordana B. Petersona, nakon ‘12 pravila za život‘ 2. ožujka i u Hrvatskoj izlazi ‘Izvan reda: još 12 pravila za život‘

Piše Jasenka Leskur
23. studenog 2020. - 16:00
Hrvatski prijevod Petersonove nove knjige izaći će istodobno s izvornikom  Verbum

Jordan B. Peterson, autor uspješnice "12 pravila za život", koja je u svijetu prodana u više od pet milijuna primjeraka, objavit će nastavak knjige "Izvan reda: još 12 pravila za život".

Kniga će prodaji biti 2. ožujka 2021. godine, a istodobno s izvornikom na engleskom jeziku, splitski Verbum objavljuje hrvatsko izdanje, kao jedno od desetak u svijetu koje izlazi na dan svjetske premijere.

Petersonova prva knjiga i u Hrvatskoj je doživjela izniman uspjeh. "12 pravila za život" objavljeno je u listopadu 2018. godine, do sada je doživjelo sedam izdanja s ukupnom nakladom od čak 28 tisuća primjeraka. Prvo izdanje rasprodano je u samo nekoliko dana.

Nakon što je desetljećima radio kao klinički psiholog, profesor na Harvardu i na Sveučilištu u Torontu, dr. Peterson postao je jedan od najutjecajnijih javnih intelektualaca u svijetu. Njegovi videozapisi na YouTubeu i podcastovi privukli su stotine milijuna pratitelja, a njegova predavanja povodom promocije "12 pravila za život" posjetilo je preko 250 tisuća ljudi diljem svijeta. Sa studentima i kolegama objavio je više od sto znanstvenih članaka, a knjigom "Maps of Meaning" (Mape značenja) iz 1999. revolucionirao je psihologiju religije. Živi u Torontu sa svojom obitelji.

U svjetskom bestseleru "12 pravila za život" autor je izložio vječne istine u kontekstu modernih tjeskoba. U nastavku knjige pokazuje kako do smisla života doći izlazeći izvan onoga što poznajemo te prilagođavajući se svijetu neprestanih promjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. siječanj 2021 13:29