StoryEditor
Glazbakreativna karantena

Ženska klapa Luše, pod vodstvom Marka Šimića, od kuće je mobitelima snimila obradu Gibonnijeve pjesme ‘Dvije duše‘ i nastavljaju s vježbanjem

Piše Jasenka Leskur
21. travnja 2020. - 15:03

Članice klape Luše iz Splita snimile su obradu pjesme 'Dvije duše' te se na taj način pridružile brojnim glazbenicima u svijetu, složnim u ideji da ostati doma ne znači prestati stvarati.

Vokalnu obradu poznatog hita splitskog autora Zlatana Stipišića Gibonnija napravio je voditelj klape Marko Šimić, a osam djevojaka je svoje glasove snimalo mobitelima kod svojih kuća, nakon čega je voditelj snimku naknadno miksao.

- Bili smo svi jako zadovoljni kad smo čuli kako zvuči, iako su neke djevojke predlagale da pjesmu premijerno otpjevamo na koncertu jer tako smo i planirali prije epidemije koronavirusa. Presnimavali smo tri puta jer nije bilo svejedno kakav mobitel se koristi za snimanje i dosta smo se namučili. No, ispalo je dobro - veli voditelj klape, a djevojke dodaju da "upravo glazba pozitivno djeluje na naše psihičko i fizičko zdravlje te da ostanemo doma i uživamo u dobroj glazbi".

Inače, članice klape Luše su Petra Božulić, Kristina Krolo, Petra Šalinović, Nika Rezić, Katarina Tadić, Kristina Savarin, Ela Jurić Duvnjak i Dunja Škiljo.

Klapa je osnovana 2017. godine iz redova crkvenog zbora Župe sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku, a u kratko vrijeme je osvojila niz nagrada. Među ostalim, publika na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu dva puta ih je proglasila najboljima, a jednom su osigurale drugo mjesto po mišljenju stručnog žirija.

Interesantno je da za čitavo vrijeme karantene klapa nije prestala sa vježbanjem i stalno online održavaju pjevačke probe.

LINK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2022 00:48