stdClass Object ( [id] => 1136858 [title] => Danica Ćurčić za ‘Slobodnu‘: Dvojni identitet je dar. Ne znam kako bi moj život izgledao da su mi roditelji ostali u Srbiji [alias] => danica-curcic-dvojni-identitet-je-dar-ne-znam-kako-bi-moj-zivot-izgledao-da-su-mi-roditelji-ostali-u-srbiji [catid] => 286 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Danska glumica srpskih korijena Danica Ćurčić proživljava odlično, zvjezdano glumačko razdoblje. U Danskoj ide od filma do filma, od serije do serije, a jedan projekt odveo ju je i u Hrvatsku, tj. Dalmaciju.

Na našim lokacijama Danica je snimila "Murinu", za koju je osvojila Zlatnu arenu za najbolju sporednu žensku ulogu na Pulskom festivalu. "Murina" još uvijek igra u kinima, a Netflixova serija "Lutke od kestena", u kojoj tumači jednu od glavnih uloga, počela je osvajati publiku. To je dvostruki povod za intervju s Danicom, od početka karijere do danas.

Kako i kada ste rekli: "To je to, ovo je moj poziv" i odlučili biti glumica?

- Nema sumnje da sam oduvijek voljela scenu ili kreativno izražavanje. Kao mala svirala sam klasični klavir i uživala u malim filmskim projektima s prijateljima i ako bih ikako mogla pretvoriti školsku zadaću u ples ili film, to bih i napravila. U srednjoj školi, a i poslije, bila sam uvjerena da želim snimati dokumentarce.

I tako sam počela studirati film i medijske znanosti na sveučilištu u Kopenhagenu tri godine, dok nisam shvatila da mi jako nedostaje da se cijela unesem u rad. Pa sam se prijavila na školu za fizičko kazalište Dell'arte, u Sjevernoj Karolini, i tijekom tog boravka i rada u komediji dell'arte, s maskama, klaunovima itd., shvatila sam da je to moj poziv. Gluma je bila najbolji način da kanaliziram svu svoju kreativnost. I fizički i mentalno. Nakon toga sam se odmah vratila u Dansku i ušla u nacionalnu kazališnu školu.

Mislite li da biste odabrali glumu i da ste ostali i odrasli u Srbiji? Čega se najviše sjećate tijekom odrastanja u Danskoj? Je li bilo teško s obzirom na to da ste bili "strankinja"?

- Često sam razmišljala o tome... Kako bi moj život izgledao da su mi roditelji ostali u Srbiji. Teško je to reći. Uvijek sam bila izuzetno zahvalna za sve prilike koje su mi pružili moji roditelji i ova zemlja. Dio mene želi vjerovati da je to poziv koji bih imala bez obzira na moj odgoj, ali vjerujem da okolina utječe na nas i naš put. Imala sam sreće što sam išla u jako kreativnu glazbenu srednju školu, za koju sam sigurna da je probudila taj dio mene.

Moja najbolja prijateljica iz djetinjstva je bila Brazilka, njezina majka koja je predavala klavir i njezin otac koji je bio sjajan slikar jako su obojili moje djetinjstvo na najljepši mogući način. I moji su roditelji uvijek kod kuće držali na životu srpsku kulturu, kroz hranu, glazbu i umjetnost, i osjećam da je bio dar odrastati uz te dvije kulture.

Je li vam Danska bila suđena s obzirom na to da "Danica" na latinskom znači "Danska"?

- Svakako se radi o ludoj slučajnosti.

Vaša je glumačka karijera u Danskoj ušla u veću brzinu nakon što ste odabrani kao "Shooting Star" na 64. Berlinaleu i snimili filmove "Ubojice fazana" i "Tiho srce". Jeste li to očekivali s obzirom na to da niste rođena Dankinja? Vaša dvojna kultura i identitet nisu bili zapreka?

- Moj dvojni identitet je samo bio golem dar. U svemu što radim. Osobito zato što su te dvije kulture toliko različite. Jako se dobro nadopunjavaju, ali dospjela sam jako daleko uz puno mukotrpna rada. Mojim roditeljima je bilo jako važno, kao strancima u novoj zemlji, naučiti svoju djecu da daju sve od sebe u svemu što rade. To je bio moto uz koji sam odrasla. Bez obzira o čemu se radilo, daj sve od sebe. I onda je sve moguće.

Budući da obično glumite na danskom, kako ste se osjećali glumiti na hrvatskom dok ste snimali "Murinu"? Glumica Nataša Dangubić pomagala vam je s dijalozima?

- Bio mi je san okušati se u glumi na materinskom jeziku. Čim sam pročitala scenarij za "Murinu", znala sam da moram biti dio te moćne priče. U trenu me dirnula, ujedno i u senzualnom smislu, skoro pa sam mogla namirisati i okusiti okolinu opisanu u priči. Svakoga ljeta sam bila u tome moru pa sam imala osjećaj povratka kući. Ali, naravno da je to bio ogroman izazov, pogoditi pravi dijalekt otoka, tako da je Nataša bila od goleme pomoći.

Trud se isplatio: nagrađeni ste pulskom Zlatnom arenom...

- Bilo je veliko iznenađenje i čast dobiti Zlatnu arenu. Iskreno sam bila u šoku kad sam čula vijest, duboko ponosna i počašćena. Zahvalna sam divnoj Antoneti i glumačkoj ekipi koji su mi pomogli da dam sve od sebe.

Što vas je najviše privuklo "Murini"? Prilika da napokon snimite film u bivšoj Jugoslaviji? Jeste li se osjećali kao kod kuće za vrijeme snimanja?

- Mješavina izuzetno snažne obiteljske priče, upoznavanje redateljice Antonete koja je imala tako jasnu, osobnu i intenzivnu viziju filma, divne glumačke ekipe, a i činjenice da se film snima u bivšoj Jugoslaviji, što je bio ogroman plus... I činjenica da smo snimali u divnom dalmatinskom raju zahvaljući kojem je također bio san raditi na ovom projektu.

Čega se najviše sjećate sa snimanja "Murine" u Hrvatskoj? Predivne lokacije, ljudi...?

- To je u svakom smislu bilo predivno iskustvo, snimati na Hvaru. Moj najdraži trenutak je bio kad smo jedrilicom došli na Kornate. Činilo mi se kao da su Kornati iz bajke. Mislim da je to jedno od najljepših mjesta koje sam vidjela u životu. Sunce je zalazilo i otočje se pojavilo pred nama kao nebeske kapi.

A onda dolazak u maleno ribarsko selo. I sjećam se, nakon zadnjeg dana snimanja, kad smo jedrili s Kornata, prizor zalaska sunca je bio divan i dupini su nam plivali uz bok broda. Općenito, hrana, ljudi, cijela filmska ekipa, svi su bili tako otvoreni i topli. Osobito Antoneta i njezina majka, koje su nas velikodušno primile u svoj dom. Jedva se čekam vratiti.

Samo ste 17 godina stariji od Gracije Filipović koja glumi vašu kćer u "Murini". Kako vam je bilo glumiti njezinu majku?

- Na početku procesa audicije sjećam se da sam razmišljala o tome jesam li premlada, ali doista mislim da to priči daje dodatni sloj. Da je Nela bila iste dobi kad je bila trudna, kao što joj i kći prolazi teško razdoblje u filmu. I da su na neki način više kao sestre nego kao majka i kći. I takav je osjećaj bio u stvarnom životu. Gracija mi se stvarno činila kao sestra. Puno smo se družile i stalno me fasciniralo kako je izuzetno pametna, inteligentna, topla, otvorena, i još povrh toga glumi tako sirovo, s toliko snage, hrabrosti i emocija.

Biste li nastavili glumiti u hrvatskim filmovima?

- Vrlo rado.

U međuvremenu vas cijeli svijet gleda u novoj danskoj hit-seriji "Lutke od kestena". Ovo vam je druga glavna uloga u Netflixovoj seriji nakon "Ekvinocija". Jeste li sada Netflixova zvijezda?

- Ne znam što to znači biti Netflixova zvijezda, ali definitvno sam imala godinu Netflixovih projekata u kojima sam jako uživala.

Možete li povući paralelu između "Ekvinocija" i "Lutaka od kestena"?

- Samo u smislu da oba imaju misteriozne elemente. Čini mi se da je "Ekvinocij" više nadnaravni triler, dok su "Lutke od kestena" klasični skandinavski "noir".

Je li vam teško glumiti u tako mračnim serijama? Opuštate li se i kako da biste zaboravili na brutalne scene?

- Zapravo mi je teško čitati i gledati krimi-trilere jer sam jako osjetljiva na nasilje općenito. Jako me uznemiruju smrt i nasilje, izazivaju mi veliku tjeskobu. U "Lutkama od kestena" tu sam provokaciju koristila kao vodilju za lik - želju za otkrivanjem istine i pronalaženjem pravde za mnogobrojne žene koje su patile.

Jesu li vam "Ubojice fazana" poslužili kao neka vrsta zagrijavanja/ pripreme za "Lutke od kestena" jer su i film i serija krimi-trileri sa serijskim ubojicama?

- Zapravo ne toliko, ali da, obje serije jesu krimi-trileri sa serijskim ubojicama.

Što mislite, koja je trajna moć skandinavskog trilera/"noira"?

- Teško je precizno odgovoriti na to pitanje. Ali, taj žanr krasi velika vještina: smjelost, stvaranje atmosfere u kontrastu s realizmom u glumi i velikom vještinom pričanja priča.

A trajna moć samog danskog filma?

- Mislim da je moto "manje je više" nesumnjivo snaga danskog filma. Minimalizam, realizam, izravnost i ekstremno veliki talent u cijeloj ovdašnjoj filmskoj industriji, i iza i ispred kamere.

Danski film kotira izrazito visoko nakon ovogodišnjeg Oscara za "Još jednu rundu" Thomasa Vinterberga, koju već čeka hollywoodski remake. Kako se u Danskoj osjetila pobjeda na Oscarima?

- To je bila velika stvar. Svi su bili izuzetno ponosni. Vinterberg je jedan od naših najvećih redatelja i njegov film je doista snimljen od srca.

Biste li pristali na karijeru u Hollywoodu?

- Ako naiđe pravi projekt, zašto ne?

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DANSKA ZVIJEZDA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => DANSKA ZVIJEZDA 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-10-20 14:49:26 [created_by] => 3175 [created_by_alias] => Marko Njegić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-10-22 16:38:03 [modified_by] => 3175 [publish_up] => 2021-10-21 13:37:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 81 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 286 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta filma i televizije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, film, tv [secure] => 0 [page_title] => Film & TV [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/10\/20\/19725740.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/20\/19725736.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/20\/19727570.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/20\/19727566.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/20\/19727568.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/20\/19727564.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Doreen Kennedy\/Alamy\/Alamy\/Profimedia","Christopher Tamcke\/Zuma Press\/Profimedia","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Bio mi je san oku\u0161ati se u glumi na materinskom jeziku","","'Gracija Filipovi\u0107 mi se stvarno \u010dinila kao sestra'","Danica \u0106ur\u010di\u0107 i Cliff Curtis","Danica \u0106ur\u010di\u0107, Gracija Filipovi\u0107 i Antoneta Alamat Kusijanovi\u0107","Danica \u0106ur\u010di\u0107 i Leon Lu\u010dev"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_19725740_1920.jpg":"1920x1080","k_19725740_1280.jpg":"1280x1280","k_19725740_1024.jpg":"1024x1024","k_19725740_640.jpg":"640x640","k_19725740_480.jpg":"480x480","k_19725740_340.jpg":"340x340","k_19725740_220.jpg":"220x220","o_19725740_1280.jpg":"1280x853","o_19725740_1024.jpg":"1024x682","o_19725740_640.jpg":"640x426","o_19725740_480.jpg":"480x320","o_19725740_340.jpg":"340x226","o_19725740_220.jpg":"220x146","h_19725740_1280.jpg":"1280x854","h_19725740_1024.jpg":"1024x683","h_19725740_640.jpg":"640x427","h_19725740_480.jpg":"480x320","h_19725740_340.jpg":"340x227","h_19725740_220.jpg":"220x147","pp_19725740_1280.jpg":"1006x1280","pp_19725740_1024.jpg":"805x1024","pp_19725740_640.jpg":"503x640","pp_19725740_480.jpg":"377x480","pp_19725740_340.jpg":"267x340","pp_19725740_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2887","hd_19725736_1920.jpg":"1920x1080","k_19725736_1280.jpg":"1280x1280","k_19725736_1024.jpg":"1024x1024","k_19725736_640.jpg":"640x640","k_19725736_480.jpg":"480x480","k_19725736_340.jpg":"340x340","k_19725736_220.jpg":"220x220","o_19725736_1280.jpg":"1280x1924","o_19725736_1024.jpg":"1024x1539","o_19725736_640.jpg":"640x962","o_19725736_480.jpg":"480x721","o_19725736_340.jpg":"340x511","o_19725736_220.jpg":"220x330","h_19725736_1280.jpg":"1280x854","h_19725736_1024.jpg":"1024x683","h_19725736_640.jpg":"640x427","h_19725736_480.jpg":"480x320","h_19725736_340.jpg":"340x227","h_19725736_220.jpg":"220x147","pp_19725736_1280.jpg":"1006x1280","pp_19725736_1024.jpg":"805x1024","pp_19725736_640.jpg":"503x640","pp_19725736_480.jpg":"377x480","pp_19725736_340.jpg":"267x340","pp_19725736_220.jpg":"173x220"},{"size0":"960x1280","hd_19727570_1920.jpg":"1920x1080","k_19727570_1280.jpg":"1280x1280","k_19727570_1024.jpg":"1024x1024","k_19727570_640.jpg":"640x640","k_19727570_480.jpg":"480x480","k_19727570_340.jpg":"340x340","k_19727570_220.jpg":"220x220","o_19727570_1280.jpg":"1280x1706","o_19727570_1024.jpg":"1024x1365","o_19727570_640.jpg":"640x853","o_19727570_480.jpg":"480x640","o_19727570_340.jpg":"340x453","o_19727570_220.jpg":"220x293","h_19727570_1280.jpg":"1280x854","h_19727570_1024.jpg":"1024x683","h_19727570_640.jpg":"640x427","h_19727570_480.jpg":"480x320","h_19727570_340.jpg":"340x227","h_19727570_220.jpg":"220x147","pp_19727570_1280.jpg":"1006x1280","pp_19727570_1024.jpg":"805x1024","pp_19727570_640.jpg":"503x640","pp_19727570_480.jpg":"377x480","pp_19727570_340.jpg":"267x340","pp_19727570_220.jpg":"173x220"},{"size0":"576x1024","hd_19727566_1920.jpg":"1920x1080","k_19727566_1280.jpg":"1280x1280","k_19727566_1024.jpg":"1024x1024","k_19727566_640.jpg":"640x640","k_19727566_480.jpg":"480x480","k_19727566_340.jpg":"340x340","k_19727566_220.jpg":"220x220","o_19727566_1280.jpg":"1280x2275","o_19727566_1024.jpg":"1024x1820","o_19727566_640.jpg":"640x1137","o_19727566_480.jpg":"480x853","o_19727566_340.jpg":"340x604","o_19727566_220.jpg":"220x391","h_19727566_1280.jpg":"1280x854","h_19727566_1024.jpg":"1024x683","h_19727566_640.jpg":"640x427","h_19727566_480.jpg":"480x320","h_19727566_340.jpg":"340x227","h_19727566_220.jpg":"220x147","pp_19727566_1280.jpg":"1006x1280","pp_19727566_1024.jpg":"805x1024","pp_19727566_640.jpg":"503x640","pp_19727566_480.jpg":"377x480","pp_19727566_340.jpg":"267x340","pp_19727566_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x612","hd_19727568_1920.jpg":"1920x1080","k_19727568_1280.jpg":"1280x1280","k_19727568_1024.jpg":"1024x1024","k_19727568_640.jpg":"640x640","k_19727568_480.jpg":"480x480","k_19727568_340.jpg":"340x340","k_19727568_220.jpg":"220x220","o_19727568_1280.jpg":"1280x765","o_19727568_1024.jpg":"1024x612","o_19727568_640.jpg":"640x382","o_19727568_480.jpg":"480x286","o_19727568_340.jpg":"340x203","o_19727568_220.jpg":"220x131","h_19727568_1280.jpg":"1280x854","h_19727568_1024.jpg":"1024x683","h_19727568_640.jpg":"640x427","h_19727568_480.jpg":"480x320","h_19727568_340.jpg":"340x227","h_19727568_220.jpg":"220x147","pp_19727568_1280.jpg":"1006x1280","pp_19727568_1024.jpg":"805x1024","pp_19727568_640.jpg":"503x640","pp_19727568_480.jpg":"377x480","pp_19727568_340.jpg":"267x340","pp_19727568_220.jpg":"173x220"},{"size0":"768x1024","hd_19727564_1920.jpg":"1920x1080","k_19727564_1280.jpg":"1280x1280","k_19727564_1024.jpg":"1024x1024","k_19727564_640.jpg":"640x640","k_19727564_480.jpg":"480x480","k_19727564_340.jpg":"340x340","k_19727564_220.jpg":"220x220","o_19727564_1280.jpg":"1280x1706","o_19727564_1024.jpg":"1024x1365","o_19727564_640.jpg":"640x853","o_19727564_480.jpg":"480x640","o_19727564_340.jpg":"340x453","o_19727564_220.jpg":"220x293","h_19727564_1280.jpg":"1280x854","h_19727564_1024.jpg":"1024x683","h_19727564_640.jpg":"640x427","h_19727564_480.jpg":"480x320","h_19727564_340.jpg":"340x227","h_19727564_220.jpg":"220x147","pp_19727564_1280.jpg":"1006x1280","pp_19727564_1024.jpg":"805x1024","pp_19727564_640.jpg":"503x640","pp_19727564_480.jpg":"377x480","pp_19727564_340.jpg":"267x340","pp_19727564_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38347502 Threads: 5 Questions: 7094323155 Slow queries: 3299495 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608255383 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) ) [link] => /kultura/film-tv/danica-curcic-dvojni-identitet-je-dar-ne-znam-kako-bi-moj-zivot-izgledao-da-su-mi-roditelji-ostali-u-srbiji-1136858 [printLink] => /kultura/film-tv/danica-curcic-dvojni-identitet-je-dar-ne-znam-kako-bi-moj-zivot-izgledao-da-su-mi-roditelji-ostali-u-srbiji-1136858?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 644106 [name] => Danica Ćurčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-18 15:13:16 [main_article_id] => 0 [alias] => danica-curcic [link] => /tag/danica-curcic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 620495 [name] => ekskluzivni intervju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-16 10:30:22 [main_article_id] => 0 [alias] => ekskluzivni-intervju [link] => /tag/ekskluzivni-intervju ) [2] => stdClass Object ( [id] => 631889 [name] => danski filmovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-02-25 19:09:59 [main_article_id] => 0 [alias] => danski-filmovi [link] => /tag/danski-filmovi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DANSKA ZVIJEZDA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Danica Ćurčić za ‘Slobodnu‘: Dvojni identitet je dar. Ne znam kako bi moj život izgledao da su mi roditelji ostali u Srbiji [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3175 [name] => Marko Njegić [username] => marko-njegi [email] => marko-njegi@sd.hr [password] => $2y$10$InymkgzsoQ8yBIABvfFbSu.rpTzqylffc4TDDFaRUJ8zdZUOeS5dS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-njegic-3175 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1693 [gender] => m [description] => [image] => 1693.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1693.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/20/19725740.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Doreen Kennedy/Alamy/Alamy/Profimedia [mainImageDesc] => Bio mi je san okušati se u glumi na materinskom jeziku [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/20/19725740.jpg [title] => Doreen Kennedy/Alamy/Alamy/ProfimediaBio mi je san okušati se u glumi na materinskom jeziku ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/20/19725736.jpg [title] => Christopher Tamcke/Zuma Press/Profimedia ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/20/19727570.jpg [title] => 'Gracija Filipović mi se stvarno činila kao sestra' ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/20/19727566.jpg [title] => Danica Ćurčić i Cliff Curtis ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/20/19727568.jpg [title] => Danica Ćurčić, Gracija Filipović i Antoneta Alamat Kusijanović ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/20/19727564.jpg [title] => Danica Ćurčić i Leon Lučev ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Danska glumica srpskih korijena Danica Ćurčić proživljava odlično, zvjezdano glumačko razdoblje. U Danskoj ide od filma do filma, od serije do serije, a jedan projekt odveo ju je i u Hrvatsku, tj. Dalmaciju.

Na našim lokacijama Danica je snimila "Murinu", za koju je osvojila Zlatnu arenu za najbolju sporednu žensku ulogu na Pulskom festivalu. "Murina" još uvijek igra u kinima, a Netflixova serija "Lutke od kestena", u kojoj tumači jednu od glavnih uloga, počela je osvajati publiku. To je dvostruki povod za intervju s Danicom, od početka karijere do danas.

Kako i kada ste rekli: "To je to, ovo je moj poziv" i odlučili biti glumica?

- Nema sumnje da sam oduvijek voljela scenu ili kreativno izražavanje. Kao mala svirala sam klasični klavir i uživala u malim filmskim projektima s prijateljima i ako bih ikako mogla pretvoriti školsku zadaću u ples ili film, to bih i napravila. U srednjoj školi, a i poslije, bila sam uvjerena da želim snimati dokumentarce.

I tako sam počela studirati film i medijske znanosti na sveučilištu u Kopenhagenu tri godine, dok nisam shvatila da mi jako nedostaje da se cijela unesem u rad. Pa sam se prijavila na školu za fizičko kazalište Dell'arte, u Sjevernoj Karolini, i tijekom tog boravka i rada u komediji dell'arte, s maskama, klaunovima itd., shvatila sam da je to moj poziv. Gluma je bila najbolji način da kanaliziram svu svoju kreativnost. I fizički i mentalno. Nakon toga sam se odmah vratila u Dansku i ušla u nacionalnu kazališnu školu.

Mislite li da biste odabrali glumu i da ste ostali i odrasli u Srbiji? Čega se najviše sjećate tijekom odrastanja u Danskoj? Je li bilo teško s obzirom na to da ste bili "strankinja"?

- Često sam razmišljala o tome... Kako bi moj život izgledao da su mi roditelji ostali u Srbiji. Teško je to reći. Uvijek sam bila izuzetno zahvalna za sve prilike koje su mi pružili moji roditelji i ova zemlja. Dio mene želi vjerovati da je to poziv koji bih imala bez obzira na moj odgoj, ali vjerujem da okolina utječe na nas i naš put. Imala sam sreće što sam išla u jako kreativnu glazbenu srednju školu, za koju sam sigurna da je probudila taj dio mene.

Moja najbolja prijateljica iz djetinjstva je bila Brazilka, njezina majka koja je predavala klavir i njezin otac koji je bio sjajan slikar jako su obojili moje djetinjstvo na najljepši mogući način. I moji su roditelji uvijek kod kuće držali na životu srpsku kulturu, kroz hranu, glazbu i umjetnost, i osjećam da je bio dar odrastati uz te dvije kulture.

Je li vam Danska bila suđena s obzirom na to da "Danica" na latinskom znači "Danska"?

- Svakako se radi o ludoj slučajnosti.

Vaša je glumačka karijera u Danskoj ušla u veću brzinu nakon što ste odabrani kao "Shooting Star" na 64. Berlinaleu i snimili filmove "Ubojice fazana" i "Tiho srce". Jeste li to očekivali s obzirom na to da niste rođena Dankinja? Vaša dvojna kultura i identitet nisu bili zapreka?

- Moj dvojni identitet je samo bio golem dar. U svemu što radim. Osobito zato što su te dvije kulture toliko različite. Jako se dobro nadopunjavaju, ali dospjela sam jako daleko uz puno mukotrpna rada. Mojim roditeljima je bilo jako važno, kao strancima u novoj zemlji, naučiti svoju djecu da daju sve od sebe u svemu što rade. To je bio moto uz koji sam odrasla. Bez obzira o čemu se radilo, daj sve od sebe. I onda je sve moguće.

Budući da obično glumite na danskom, kako ste se osjećali glumiti na hrvatskom dok ste snimali "Murinu"? Glumica Nataša Dangubić pomagala vam je s dijalozima?

- Bio mi je san okušati se u glumi na materinskom jeziku. Čim sam pročitala scenarij za "Murinu", znala sam da moram biti dio te moćne priče. U trenu me dirnula, ujedno i u senzualnom smislu, skoro pa sam mogla namirisati i okusiti okolinu opisanu u priči. Svakoga ljeta sam bila u tome moru pa sam imala osjećaj povratka kući. Ali, naravno da je to bio ogroman izazov, pogoditi pravi dijalekt otoka, tako da je Nataša bila od goleme pomoći.

Trud se isplatio: nagrađeni ste pulskom Zlatnom arenom...

- Bilo je veliko iznenađenje i čast dobiti Zlatnu arenu. Iskreno sam bila u šoku kad sam čula vijest, duboko ponosna i počašćena. Zahvalna sam divnoj Antoneti i glumačkoj ekipi koji su mi pomogli da dam sve od sebe.

Što vas je najviše privuklo "Murini"? Prilika da napokon snimite film u bivšoj Jugoslaviji? Jeste li se osjećali kao kod kuće za vrijeme snimanja?

- Mješavina izuzetno snažne obiteljske priče, upoznavanje redateljice Antonete koja je imala tako jasnu, osobnu i intenzivnu viziju filma, divne glumačke ekipe, a i činjenice da se film snima u bivšoj Jugoslaviji, što je bio ogroman plus... I činjenica da smo snimali u divnom dalmatinskom raju zahvaljući kojem je također bio san raditi na ovom projektu.

Čega se najviše sjećate sa snimanja "Murine" u Hrvatskoj? Predivne lokacije, ljudi...?

- To je u svakom smislu bilo predivno iskustvo, snimati na Hvaru. Moj najdraži trenutak je bio kad smo jedrilicom došli na Kornate. Činilo mi se kao da su Kornati iz bajke. Mislim da je to jedno od najljepših mjesta koje sam vidjela u životu. Sunce je zalazilo i otočje se pojavilo pred nama kao nebeske kapi.

A onda dolazak u maleno ribarsko selo. I sjećam se, nakon zadnjeg dana snimanja, kad smo jedrili s Kornata, prizor zalaska sunca je bio divan i dupini su nam plivali uz bok broda. Općenito, hrana, ljudi, cijela filmska ekipa, svi su bili tako otvoreni i topli. Osobito Antoneta i njezina majka, koje su nas velikodušno primile u svoj dom. Jedva se čekam vratiti.

Samo ste 17 godina stariji od Gracije Filipović koja glumi vašu kćer u "Murini". Kako vam je bilo glumiti njezinu majku?

- Na početku procesa audicije sjećam se da sam razmišljala o tome jesam li premlada, ali doista mislim da to priči daje dodatni sloj. Da je Nela bila iste dobi kad je bila trudna, kao što joj i kći prolazi teško razdoblje u filmu. I da su na neki način više kao sestre nego kao majka i kći. I takav je osjećaj bio u stvarnom životu. Gracija mi se stvarno činila kao sestra. Puno smo se družile i stalno me fasciniralo kako je izuzetno pametna, inteligentna, topla, otvorena, i još povrh toga glumi tako sirovo, s toliko snage, hrabrosti i emocija.

Biste li nastavili glumiti u hrvatskim filmovima?

- Vrlo rado.

U međuvremenu vas cijeli svijet gleda u novoj danskoj hit-seriji "Lutke od kestena". Ovo vam je druga glavna uloga u Netflixovoj seriji nakon "Ekvinocija". Jeste li sada Netflixova zvijezda?

- Ne znam što to znači biti Netflixova zvijezda, ali definitvno sam imala godinu Netflixovih projekata u kojima sam jako uživala.

Možete li povući paralelu između "Ekvinocija" i "Lutaka od kestena"?

- Samo u smislu da oba imaju misteriozne elemente. Čini mi se da je "Ekvinocij" više nadnaravni triler, dok su "Lutke od kestena" klasični skandinavski "noir".

Je li vam teško glumiti u tako mračnim serijama? Opuštate li se i kako da biste zaboravili na brutalne scene?

- Zapravo mi je teško čitati i gledati krimi-trilere jer sam jako osjetljiva na nasilje općenito. Jako me uznemiruju smrt i nasilje, izazivaju mi veliku tjeskobu. U "Lutkama od kestena" tu sam provokaciju koristila kao vodilju za lik - želju za otkrivanjem istine i pronalaženjem pravde za mnogobrojne žene koje su patile.

Jesu li vam "Ubojice fazana" poslužili kao neka vrsta zagrijavanja/ pripreme za "Lutke od kestena" jer su i film i serija krimi-trileri sa serijskim ubojicama?

- Zapravo ne toliko, ali da, obje serije jesu krimi-trileri sa serijskim ubojicama.

Što mislite, koja je trajna moć skandinavskog trilera/"noira"?

- Teško je precizno odgovoriti na to pitanje. Ali, taj žanr krasi velika vještina: smjelost, stvaranje atmosfere u kontrastu s realizmom u glumi i velikom vještinom pričanja priča.

A trajna moć samog danskog filma?

- Mislim da je moto "manje je više" nesumnjivo snaga danskog filma. Minimalizam, realizam, izravnost i ekstremno veliki talent u cijeloj ovdašnjoj filmskoj industriji, i iza i ispred kamere.

Danski film kotira izrazito visoko nakon ovogodišnjeg Oscara za "Još jednu rundu" Thomasa Vinterberga, koju već čeka hollywoodski remake. Kako se u Danskoj osjetila pobjeda na Oscarima?

- To je bila velika stvar. Svi su bili izuzetno ponosni. Vinterberg je jedan od naših najvećih redatelja i njegov film je doista snimljen od srca.

Biste li pristali na karijeru u Hollywoodu?

- Ako naiđe pravi projekt, zašto ne?

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Doreen Kennedy/Alamy/Alamy/Profimedia Christopher Tamcke/Zuma Press/Profimedia
Doreen Kennedy/Alamy/Alamy/Profimedia
Bio mi je san okušati se u glumi na materinskom jeziku

'Gracija Filipović mi se stvarno činila kao sestra'

Danica Ćurčić i Cliff Curtis

Danica Ćurčić, Gracija Filipović i Antoneta Alamat Kusijanović

Danica Ćurčić i Leon Lučev
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/film-tv/danica-curcic-dvojni-identitet-je-dar-ne-znam-kako-bi-moj-zivot-izgledao-da-su-mi-roditelji-ostali-u-srbiji-1136858 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e01e7b5a20411fec50ba175e229aac816a10cc1b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Danica+%C4%86ur%C4%8Di%C4%87+za+%E2%80%98Slobodnu%E2%80%98%3A+Dvojni+identitet+je+dar.+Ne+znam+kako+bi+moj+%C5%BEivot+izgledao+da+su+mi+roditelji+ostali+u+Srbiji&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fdanica-curcic-dvojni-identitet-je-dar-ne-znam-kako-bi-moj-zivot-izgledao-da-su-mi-roditelji-ostali-u-srbiji-1136858 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fdanica-curcic-dvojni-identitet-je-dar-ne-znam-kako-bi-moj-zivot-izgledao-da-su-mi-roditelji-ostali-u-srbiji-1136858 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DANSKA ZVIJEZDA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Film & TVDANSKA ZVIJEZDA

Danica Ćurčić za ‘Slobodnu‘: Dvojni identitet je dar. Ne znam kako bi moj život izgledao da su mi roditelji ostali u Srbiji

Piše Marko Njegić
21. listopada 2021. - 15:37

Danska glumica srpskih korijena Danica Ćurčić proživljava odlično, zvjezdano glumačko razdoblje. U Danskoj ide od filma do filma, od serije do serije, a jedan projekt odveo ju je i u Hrvatsku, tj. Dalmaciju.

Na našim lokacijama Danica je snimila "Murinu", za koju je osvojila Zlatnu arenu za najbolju sporednu žensku ulogu na Pulskom festivalu. "Murina" još uvijek igra u kinima, a Netflixova serija "Lutke od kestena", u kojoj tumači jednu od glavnih uloga, počela je osvajati publiku. To je dvostruki povod za intervju s Danicom, od početka karijere do danas.

Kako i kada ste rekli: "To je to, ovo je moj poziv" i odlučili biti glumica?

- Nema sumnje da sam oduvijek voljela scenu ili kreativno izražavanje. Kao mala svirala sam klasični klavir i uživala u malim filmskim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 09:37