StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

TORCIDA OSOJNIK NA ZAVRŠNICI KUPA HRVATSKE Božo Žmirak: Ostvarili smo ove godine najveće uspjehe u povijesti kluba, ne samo u kupu, već i u prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
15. listopada 2021. - 13:41

Nije se igralo prošle godine, razlog zbog čega nije je dobro poznat – korona, a 2019. godine zagrebački Zrinjevac je podigao pokal Kupa Hrvatske. U Benkovcu je, u finalu, dobio s 5:4 Pulu, prije toga u polufinalu Komolac, koji je branio naslov.

Hrvatski jug ne zaboravlja 2018. godinu. Prvi put u povijesti pobjednik Kupa Hrvatske s područja Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije. Igralo se na terenima u Komolcu, te Pod Rašicom, ali unatoč domaćem terenu dobiti Zrinjevac u finalu sa čisti 9:0! Ante Farčić je dobio Tea Kuljiša, Srećko Bajo bio bolji od Igora Hajseka u bližanju i izbijanju u krug, u isto vrijeme Niko Sukno je 'skinuo' u pojedincu Pera Ćubelu, a u paru su Mario Bajo i Andro Miljević svladali Juru Maglića i Tomislava Kolobarića. Taj 7. srpnja 2018. bio je dan za pamćenje dubrovačkog boćanja.

Tri godine poslije Boćarskom savezu Dubrovačko-neretvanske županije je ponovno ukazana čast – domaćin je završnice Kupa Hrvatske, i to u Putnikovićima. Nema Zrinjevca, nema Komolca, nema Pule... Boje Zagreba brani 'Ante Starčević', Istatrske županije Selce Bračana, Dubrovačko-neretvanske županije trećeligaš Torcida Osojnik, koja je u finalu županijskog kupa svladala superligaša Metković sa 7:6.

OKTET ZAVRŠNOG TURNIRA KUPA HRVATSKE

Tko igra na završnici Kupa Hrvatske u Putnikovićima, u subotu, 16. listopada? Boje Istarske županije brane boćari Selce Bračana, Primorsko-goranske županije boćari Kastava, Zagreba boćari 'Ante Starčevića', Slavonije boćari Svetog Luke, Zadarske županija boćari Ljubača, Šibensko-kninske županije boćari Solarisa 2015., Splitsko-dalmatinske županije boćari Bistona, te Dubrovačko-neretvanske županija boćari Torcide Osojnik.

- Sad se u kupu igraju samo četvorke s pravom zamjene dva igrača. Tako će se igrati i u Putnikovićima. Do polufinala se igra sat i pol ili tko će prije 13, a polufinala i finale sat i 45 minuta ili tko će prije 13 – istaknuo je Luko Hendić, tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanskog.

Stijepo Memunić, Stanko Matković, Stijepo Njirić i Božo Žmirak su dobili u finalu Županijskog kupa Duba Dražetu, Milu Vidovića, Antonia Prlaguzića i Markicu Dodiga te će igrati u završnici Kupa Hrvatske.

- Osnovani smo 2003., nekoliko puta smo bili pobjednici Druge županijske lige, te Prve županijske lige, a ove godine smo ostvarili najveće uspjehe u povijesti. Ne samo u Kupu Hrvatske, već i u prvenstvu. Bili smo pobjednici trećeg ranga, a sad smo po prvi put osvojili Županijski kup, te ćemo prvi put nastupiti u završnici Kupa Hrvatske – istaknuo je Božo Žmirak, igrač i voditelj Torcide Osojnik, koja će za završnicu Kupa Hrvatske uz kvartet koji je izborio pobjedu protiv Metkovića prijaviti još Damir Miloševića, te Antuna Lučića ili Stijepa Svićarevića.

- Kao i svi sudionici završnice, tako i mi u Putnikoviće dolazimo sa željom osvojiti Kup. Jedino s takvim pristupom se može očekivati dobar rezultat. Tako smo pristupili i finalu županijskog kupa - naglasio je Božo Žmirak. 

SUBOTA, 16. LISTOPADA U PUTNIKOVIĆIMA

Svečano otvaranje završnice Kupa Hrvatske je u 9.15 sati. U 9 sati je ždrijeb skupina. Utakmice 1. kola po skupinama počinju u 9.30 sati, a u 11.15 sati utakmkice 2. kola. U 13 sati je razigravanje, a u 16 sati ždrijeb polufinala, koja počinju u 16.15 sati. Finale kupa Hrvatske je u 18.15 sati, a u 20.30 sati se spušta zastor na Kup Hrvatske dodjelom priznanja.

26. lipanj 2024 02:43