StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

SLAVLJE KASTAVA U PUTNIKOVIĆIMA U ‘KRNJEM‘ KUPU HRVATSKE Torcida Osojnik ostvarila najveći uspjeh u povijesti, ali kad se zna što je bilo....

Piše Tonči Vlašić
17. listopada 2021. - 10:05

Boćari Kastava su pobjednici Kupa Hrvatske. U Putnikovićima, u boćarskom domu na Pelješcu, odlučivalo se o prvom trofeju u sezoni, a na kraju je pobjednik kupa Primorsko goranske županije bio uspješniji od Bistona, pobjednika kupa Splitsko dalmatinske županije.

Kastav je u finalu poveo sa čak 10:1, Biston je uspio izjednačiti na 12:12, ali zadnja boća je pripala suparniku, te je Kastav, koji je prvi put finale igrao 2016. godine i izgubio tad od Pazina, osvojio trofej.

Torcida Osojnik je treća. Ostvarila je svoj najveći uspjeh u povijesti kluba, koja se piše od 2003. godine, a kad se zna kretanje rezultata u polufinalu, ostat će za sva vremena žal što povijesni prvi nastup na završnici Kupa Hrvatske nije zaključen još boljim plasmanom. Naime, Torcida Osojnik je u polufinalu vodila protiv Bistona sa 7:4, a izgubila s 9:7.

- Vodili smo 5:1, te imali sedam boća i priliku otići na 8:1, 9:1, ali, nažalost, nismo iskoristili tu priliku. Kvaliteta Ivana Galića je presudila – istaknuo je Božo Žmirak, igrač i voditelj Torcide Osojnik.

image
Božo Žmirak, boćar Torcide Osojnik
Tonči Vlašić

- Budući Solaris 2015. nije doputovao, bili smo u skupini s tri kluba. Dobili smo na startu Slavonce, boćare Svetog Luke. Zatim izgubili od Kastava, te smo razigravali za prolazak u polufinale, i to opet sa Svetim Lukom, i opet smo bili uspješniji. Zatim, polufinale protiv Bistona...

Četvrto mjesto zauzeli su boćari 'Ante Starčevića', predstavnika Zagreba.

Torcida Osojnik je u Putnikovićima igrala u sastavu: Stijepo Memunić, Stanko Matković, Stijepo Njirić, Božo Žmirak, Damir Milošević i Antun Lučić.

Mrlju na ovogodišnje natjecanje bacila je činjenica kako se završnica Kupa Hrvatske igrala u terminu Svjetskog prvenstva u talijanskom Alassiu zbog čega na kraju Biston nije mogao računati na svog najboljeg igrača, trofejnog reprezentativca Pera Čubelu, koji je sad na SP-u povećao broj medalja s najvećeg natjecanja - svjetski je doprvak u disciplini pojedinačno klasično.

Ne ponovilo se!

26. lipanj 2024 02:49