StoryEditorOCM
NogometDRUGA HL (Ž) |

SVAKI POČETAK JE TEŽAK Unatoč porazu one su ispisale povijest ženskog nogometa u Župi dubrovačkoj

Piše Tonči Vlašić
11. rujna 2021. - 22:38

Varteks je na svom terenu dobio Župu dubrovačku na startu nove sezone u skupini 'A' Druge hrvatske lige s 10:0. Varaždinska ekipa ima utakmica u nogama, prošle sezone je imala tek jednu pobjedu manje nego poraza, bila peta u konkurenciji osam sastava, dok je nogometašicama Župe dubrovačke ovo bila prva službena utakmica u povijesti.

Znale su početnice s Tarantele kako će biti teško, pogotovo kad na put nisu mogle otići u kompletnom sastavu, ali nisu u Čibači očekivali, kad su se nedavno upustili u ovu priču, kako će početak biti lijep, već, kao i svaki početak – težak. Ne može se ništa preko noći. Valja radit i dalje. Stjecati iskustvo, učiniti se na greškama.

Novi ispit ih čeka u nedjelju, 19. rujna. Prva domaća službena utakmica, ne prvenstvena, već kup. U goste Župi dubrovačkoj stiže splitski Hajduk, dojučerašnji Marjan. Hajduk je također član skupine 'A' Druge hrvatske lige, koji puca na prvo mjesto.

Utakmica u Varaždinu, unatoč porazu, povijesna je utakmica. Pamtit će se 11. rujna 2021. godine. Prvu službenu utakmicu odigrale su Matea Zelen, Elizabeta Batistić, Tea Šućur, Nora Radoš, Marta Prce, Antea Duplica, Nina Radić, Petra Ančić, Nikolina Šilježar, Marija Barišić, Nika Viđen i Lea Obšivač pod vodstvom Miljenka Meštrovića. 

18. travanj 2024 19:24