StoryEditorOCM
Dalmacija200 tisuća kuna

Ževrnja Penavi uručio ček za obnovu Vodotornja

Piše T. G. Z.
4. kolovoza 2016. - 15:28
zevrnja_penava4-040816

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u četvrtak je u zagradi Splitsko-dalmatinske županije župan Zlatko Ževrnja uručio ček na 200 tisuća kuna Ivanu Penavi, gradonačelniku Vukovara, za obnovu vukovarskog vodotornja

- Odluku o donaciji je donijela Županijska skupština. Ovo je poklon svim žrtvama našeg Vukovara, jer znamo koliko je ta žrtva bila ogromna, da je grad heroj na jedan način spasio Hrvatsku i da su tamo bili neizmjerno hrabri branitelji i stanovnici. Svakog dana tijekom agresorskog napada na Vukovar, na vodotornju se vijorila hrvatska zastava – rekao je među ostalim Ževrnja i podsjetio da Županija s Gradom Splitom na početku Vukovarske ulice u gradu pod Marjanom podiže 360 tisuća kuna vrijedan spomenik nazvan "I u mom gradu Vukovar svijetli".

Gradonačelnik Penava je istaknuo da je vukovarski vodotoranj simbol hrvatskog zajedništva.

- Objekt je pretrpio 640 pogodaka i u sebi nosi više priča po kojima bi se mogli snimiti filmovi. U ovom vremenu podjela koje razaraju hrvatsko društvo, a najviše zbog naše djece, snagom tih priča želimo kazati na toliko potrebno zajedništvo koje je bilo 1991. godine u Vukovaru – rekao je Penava.

Obnova vukovarskog vodotornja trebala bi početi za nekoliko mjeseci. Za realizaciju projekta potrebno je 25 milijuna kuna, a do sada je donacijama prikupljeni ukupno 8,4 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 18:03