StoryEditorOCM
Dalmacijaposjekli borove i stali zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa

Zapinju radovi na pristupnoj cesti do tunela kroz Biokovo

Piše PSD.
19. rujna 2012. - 13:30
Prije petnaestak dana posječeni su borovi na dijelu trase pristupnog puta od južnog portala tunela “Sv. Ilija” prema Jadranskoj magistrali. I otada se s radovima stalo i na izgradnji ceste se ništa ne događa.

- Strah nas je da ćemo se suočiti s nevjerojatnim gužvama na Magistrali iduće sezone kada bude otvoren tunel “Sv. Ilija” i njime najkraći spoj za autocestu, a da se neće završiti kružni tok na Jadransku cestu. Predviđena je izgradnja raskrižja na dvije razine, da se bez zastoja i problema s Jadranske ceste skrene prema Bastu, odnosno tunelu. Ako radovi ne počnu na vrijeme, ne mogu do ljeta biti ni završeni - rekao je Joško Roščić, općinski načelnik Baške Vode.

Poručio je izvođačima i investitoru da se nitko ne smije igrati s turističkom sezonom i da se ne trebaju stvarati problemi tamo gdje ih ne bi trebalo biti. Baškovođani postavljaju pitanja tko koči radove i zbog čega. Tko povlači ručnu kočnicu na pristupnom putu?

-Nemamo problema s radovima koji se normalno odvijaju. Pristupni put i rotor će do sezone biti sigurno završeni. Imamo manjih imovinsko-pravnih problema, ali HAC, kao investitor, do sada je sve uspješno rješavao, pa nema sumnje da će riješiti i ovo što je preostalo na dionici pristupnog puta. Intenzivirale su se pripremne radnje za nivelaciju Jadranske magistrale kako bi građevinski dio posla mogao početi. Također se priprema regulacija prometa. Sve ide prema planiranoj dinamici. Posao izvođenja radova dobila je “Hidroelektra-Niskogradnja” - odgovoreno je iz HAC-ova Ureda za odnose s javnošću.

Prema dostupnim informacijama, radovi su zapeli na katastarskom parcelacijskom elaboratu, koji je do sada katastarski ured trebao izraditi, ali se kasni. Međutim, takve podatke u HAC-u su demantirali.

Ana Dragičević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 01:22