StoryEditorOCM
ZagoraSTRANCI NA KAMENJARU

Turčin kod Imotskog pokušavao prošvercati migrante, ali je naletio na policajce: dao se u bezglavi bijeg, a onda...

Piše Dalmacija SD
16. listopada 2023. - 13:16

Triljski granični policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim turskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Policajci su na području Ciste Velike uočili automobil njemačkih registracijskih oznaka, a čim ih je ugledao, vozač se dao u bijeg. Policijski službenici su ubrzo sustigli vozača i zaustavili vozilo u kojem su zatekli osam stranih državljana te su svi dovedeni u policijsku postaju.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 34-godišnji vozač, nakon prethodnog dogovora za novac, a nakon što su na nezakonit način prešli državnu granicu iz BiH, zaobilazeći granični prijelaz, svojim vozilom povezao sedam stranih državljana.

Na taj način spomenuti 34-godišnjak je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj. Osumnjičeni vozač je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok će se prema stranim državljanima postupati sukladno Zakonu o strancima - priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 19:11