StoryEditorOCM
ZagoraSTRAŠAN DOGAĐAJ

Miro Bulj: ‘Čuo sam se s obitelji curice koju je pogodio kamen. Na operaciji je u Splitu, molimo Boga da joj bude dobro‘

16. prosinca 2023. - 18:05

U centru Sinja jutros se dogodila nesreća u kojoj je ozlijeđena devetogodišnja djevojčica.

Iz PU splitsko-dalmatinske su nam kazali da je, oko 10 sati, uslijed udara vjetra došlo do pada kamena sa stare kuće koji je pao djevojčici na glavu. 

Djevojčica je prevezena u splitski KBC na pružanje liječničke pomoći. Liječnici navode da joj se bore za život. 

Nazvali smo i gradonačelnika Sinja Mira Bulja kojeg smo pitali za nove informacije.

image

ARHIVSKA FOTOGRAFIJA: Cntar Sinja

Nikola Vilic/Cropix/
image

Sinj

/Shutterstock

‘Čuo sam se s familijom, sada ću ići za Split u bolnicu, molimo Boga da prođe sve u redu. Komunalni redar je naišao jutros, dvoje djece je dozivalo u pomoć, ali djevojčicu je pogodio u glavu kamen koji se urušio s kuće od bure. Curica je sada na operacijama u KBC-u Split, čujem se ja stalno s roditeljima. Operacija je u tijeku. Nadam se da će sve proći dobro.‘, kaže nam Bulj. 

image

ARHIVSKA FOTOGRAFIJA: Cntar Sinja

Nikola Vilic/Cropix
image

Sinj

/Shutterstock

Pitali smo ga gdje se točno kuća nalazi i kakva je situacija s burom te hoće li što poduzeti.

‘To je jedna kuća u središtu grada Sinja, u jednom prolazu koji nije frekventan, raseljeno je tamo. Bura je prejaka, stotine i stotine cigli je po podu od bure. To je stari dio grada, bura je izazvala ogromne probleme, nitko ne pamti da se dogodilo nešto slično kao što je ova bura danas napravila, ne samo u gradu, nego i što se tiče stabala,  tako da je to bio nesretan trenutak kad je taj kamen pao i pogodio je u glavu. 

image
Damjan Tadic/Cropix

U središtu Sinja imamo dosta zapuštenih dijelova, i stare dimnjake koji su opasni. Najvažnije je da nikom ništa ne bude, pogotovo ovoj maloj curici. Morat ćemo poduzeti neke mjere. Ova je bura iznenadila i vatrogasce, imali su oko 25 dojava, i komunalne redare, Čistoću, Kamičak, HEP ima ogromne probleme. Bura je izazvala ogroman kaos, ali non stop smo na terenu. Tribamo moliti Boga i Gospu Sinjsku da maloj bude sve najbolje.‘, rekao nam je gradonačelnik Sinja. 

image

ARHIVSKA FOTOGRAFIJA: Cntar Sinja

Vojko Basic/Cropix

- Podsjetimo:’ U 10.35 sati zaprimljena je devetogodišnja djevojčica s ozljedom glave. Medicinska obrada je u tijeku i po prispijeću nalaza, poduzet će se sve potrebne mjere liječenja’ - kazala nam je Kristina Bitanga, glasnogovornica splitske bolnice. 

Na mjestu gdje se dogodila nesreća obavljen je policijski očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:37