StoryEditorOCM
ZagoraNAŠAO RJEŠENJE

Gradonačelnik Bulj ponudio nekretninu Centru za rehabilitaciju Vrlika za smještaj korisnika sa sinjskog područja

Piše Dalmacija SD
19. travnja 2024. - 20:09

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj danas je održao drugi radni sastanak s Ivanom Klarić-Kukuz, ravnateljicom Centra za rehabilitaciju ˝Fra Ante Sekelez˝ iz Vrlike gdje je počeo proces transformacije i deinstitucionalizacije Centra na način da se socijalne usluge približavaju zajednici i na taj način postaju dostupnije građanima u potrebi.

Ravnateljica je iskazala potrebu za širenjem van institucijskih usluga Centra gdje bi se korisnicima s ovoga područja osiguralo stanovanje u manjim stambenim zajednicama na području grada Sinja, a sve u cilju inkluzije, odnosno stvaranju okoline u kojoj se svi tretiraju ravnopravno, bez obzira na njihove sposobnosti, te im se pružaju jednake prilike za sudjelovanje u svim aspektima društva, baš kao i osobama bez invaliditeta.

Gradonačelnik Bulj je, pokazujući iznimnu senzibilnost prema korisnicima Centra, predložio rješenje kako bi se što prije omogućila inkluzija korisnika sa sinjskoga područja.

- Iznimno je važno da se osobe s intelektualnim teškoćama ravnopravno uključe u zajednicu i pozdravljam ovu inicijativu Centra u Vrlici gdje se nalazi veliki broj korisnika s našega područja.

Odmah sam ponudio i nekretninu na području Sinja kako bi korisnici Centra bili što bliže svojim obiteljima i sretnije provodili dane u poznatom okruženju. Na ovaj način, s jedne strane ćemo senzibilizirati cijelu zajednicu za potrebe invalidnih osoba, a s druge strane otvorit će se i nova radna mjesta za socijalne radnike, psihologe i njegovatelje na našem području - rekao je sinjski gradonačelnik Bulj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:50