StoryEditorOCM

Vijeće odlučilo: načelniku Segeta plaća manja 200 kuna

Piše PSD.
13. lipnja 2010. - 11:47

 Na sjednici Općinskog vijeća Segeta utvrđen je novi koeficijent 4,55 i nova plaća načelnika Vinka Zulima koja iznosi 17.088,79 kuna, što je 200-tinjak kuna manje nego dosad.

Načelnikova plaća, odnosno novi Zakon o plaćama u lokalnoj i područnoj samoupravi, bila je jedina točka dnevnog reda koja je odrađena za samo 20-ak minuta – istaknuli su na konferenciji za novinare SDP-ov vijećnik Ante Projić i nezavisni Špiro Jadrić koji su se oštro suprotstavili predloženom koeficijentu od 4,55.

Naime, uvažavajući činjenicu da se općinski proračun puni izrazito loše te općenito teško stanje u gospodarstvu kako u općini, tako i u državi, predlagali su koeficijent 4,00. Međutim, kažu da su kao i mnogo puta prije bili preglasani.

Ovo je primjer kako načelnik Zulim provodi Vladin antirecesijski program, dodali su i prozvali Zulima da mu je vrijeme da izađe iz fotelje i počne raditi na razvojnim projektima općine.

On je, ističu, umjesto toga i na posljednjoj sjednici Vijeća najavio kako će se ponovno na idućim lokalnim izborima kandidirati za načelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 08:41