StoryEditorOCM
Dalmacijadan otvorenih vrata: novu zgradu razgledali su gosti i članovi obitelji

‘Slobodna’ ugostila sve znatiželjnike

Piše PSD.
6. rujna 2008. - 21:43

Da bi, među ostalim, razbila predrasude o preseljenju redakcije iz središta Splita u Dugopolje, Slobodna Dalmacija je u subotu otvorila vrata nove zgrade i ugostila prijatelje, kao i sve one zainteresirane za radne uvjete u kojima se stvaraju najprodavanije novine u Dalmaciji.

Također, zaposlenici novinske kuće su nove radne prostore predstavili svojim obiteljima. Osim novouređenih prostorija redakcije, gdje su novinari prešli 1. rujna, posjetitelji su obišli i modernu rotaciju na kojoj se “Slobodna” tiska još od veljače ove godine.

Povratak na staro

- Iznenađena sam. Lijepo je, moderno i vidim da su uvjeti za rad odlični – iznjela je svoje dojmove Lepa Smoje, nadodajući kako je Miljenko Smoje govorio da je budućnost “Slobodne” izvan Splita.

Događaju je bio nazočan i dr. Živko Gatin, osnivač fotosekcije Slobodne Dalmacije.

- “Slobodna” se i rodila izvan Splita. Također, kada su Talijani 1943. godine napravili ofenzivu na Mosor, spustili smo se u Dugopolje, prošli mjesto gdje smo danas i prošli u Brštanovo gdje smo djelovali. Tako je “Slobodna” već 1943. godine bila u Dugopolju. Slobodna Dalmacija ne mora biti u Splitu jer su to novine za cijelu Dalmaciju. Iz Dugopolja se u sve dijelove Dalmacije može doći brže nego iz Splita – zaključio je.

Fotoreporter Feđa Klarić, kao jedan od najvećih zagovarača preseljenja u Dugopolje, kazao je da je naša novinska kuća time ušla u 21. stoljeće, a da su novinarima dane nesagledive mogućnost razvoja.

- Valja čestitati Ninoslavu Paviću koji je odlučio da njegova prva rotacija bude u Dugopolju, a ne u Zagrebu. Još prije tri godine Slobodna Dalmacija je bila u bezizlaznoj situaciji, sa starom tiskarom i lošim radnim uvjetima. Novinari u novoj zgradi imaju iste i bolje uvjete nego njihovi kolege u mnogim uglednim svjetskim novinskim kućama – zaključio je Klarić.

tanja gattin zebić

Dolaze i bivši

U povodu preseljenja u Dugopolje, Slobodna Dalmacija će idućih dana u novoj zgradi ugostiti i počastiti bivše zaposlenike. Cilj je da se sadašnjim umirovljenicima, koji su godinama gradili ime “Slobodne”, predstave nova redakcija i rotacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 17:27