StoryEditorOCM
S mora i krajaNA DVA KOTAČA

U Splitu i široj okolici počinje najkaotičnije poslijepodne u prometu, evo gdje se idućih sati očekuju ogromne gužve

Piše Toni Paštar
26. rujna 2023. - 13:21

U tijeku je prva etapa osme međunarodne biciklističke utrke "CRO Race" u kojoj sudjeluju 18 momčadi iz Europe, Azije, Amerike i Australije.

Startali su u 12.25 sati u Primoštenu, a na cilju se nakon 182 kilometra pedaliranja očekuju oko 17 sati kod Biljega na alkarskom trkalištu u Sinju. U alkarskom gradu su se posebno pripremili kao domaćini cilja prve etape vjerujući da im ova sportska priredba osigurava prestižnu vidljivost u javnosti, posebno stoga što će utrku uz Hrvatsku televiziju izravno prenositi distributeri u još 130 zemalja, a u 190 država emitirat će se snimke.

Zbog biciklističke utrke priprema se i poseban prometni režim. O tome se oglasila i Policijska uprava splitsko-dalmatinska iz koje napominju da će natjecatelji oko 15 sati proći kroz središte Splita, te da će se voziti prometnicama tijekom radnog dijela dana uz izrazito intenzivan promet. Dodatne gužve i kolone očekuju se od 17 sati na području Splita, Solina, Dugopolja i šireg područja Sinja.

- Pozivamo građane grada Splita, Solina, Kaštela i Sinja da se na vrijeme informiraju, upoznaju s vremenom i trasom prolaska sudionika, te da planiraju svoje obveze tako da izbjegnu kretanje prilaznim pravcima i dijelovima grada kroz koje će proći trka. U utorak se, u odnosu na svakodnevne, očekuju još veće gužve i zastoji u prometu - naglašavaju iz policije.

U Sinju će od 15.30 do 17 sati za sav promet na pola sata biti zatvorene sve državne, županijske i lokalne ceste kao i sve gradske ulice kojima će voziti biciklisti.

Ruta prve etape: Primošten – Šibenik – Boraja – Ljubitovica – Prapatnica – Prgomet – Trolokve – Radošić – Lećevica – Broćanac – Konjsko – Kočinje Brdo – brza cesta Klis-Solin - rotor Bilice – splitska obilaznica - Poljička cesta – Zagrebačka ulica – Manuška poljana – Ulica Domovinskog rata – obilaznica - Širina Solin – stara Kliška cesta – Dugopolje - Dicmo – Brnaze – Sinj – Alkarsko trkalište – Vrlička – Hrvace – Rumin – Bajagić – Obrovac – rotor Sinj – Alkarsko trkalište – Cilj.

Očekivana vremena prolaska: Lećevica 14.29 sati, Split 15.20, Solin 15,28, Sinj (prvi ulaz) 16.09, Obrovac 16.35 sati, Sinj (cilj) 16.45 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 09:59