StoryEditorOCM
S mora i krajaArome zavičaja

Tomislav Biluš: ‘Vrhunski meštri oduševljeni su mirisima smrike i ljekovitih trava iz naše rakije!‘

Piše Zdravko Pilić snimila: NIkolina Vuković Stipaničev
16. travnja 2023. - 13:08
Tomislav Bilus vlasnik Vintage bara u pravljenu koktela od travarice i ruma u susku.  Nikolina Vukovic Stipanicev/HANZA MEDIA

Znate li što se pije iz bukare, ili suska? Vinčina, pa što bi drugo, odgovarate vi, čudeći se što vas to uopće pitam. A pitam vas zato što ste unaprijed falili, jerbo se iz suska ne samo loče, nego se i pijucka, i lagano ispija najfiniji mogući koktel, kojeg je naš sugovornik Tomislav Biluš nazvao – a kako drugačije nego ‘Roots’ – odnosno korijeni. Jer, veli nam naš koktel majstor, nije u nas, u Čistoj Velikoj, bilo ni finih staklenih čaša, a često ni boca, travarica se čuvala u drvenim bardacima i bačvicama, pa mu je, kada je vidio propozicije natjecanja u miksologiji, što ga je organizirao Dimplomatico Rum, odmah palo na pamet – svoj će koktel napraviti u susku! A u čemu drugom? To je ono naše, izvorno, autohtono I neće u njemu biti nikakvih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 00:05