StoryEditorOCM
S mora i krajaFOTO I VIDEO

Obilježavanje 32. obljetnice sjećanja u Škabrnji počelo okupljanjem više stotina sudionika komemoracije na Ambaru

Piše B.S./I.N.
18. studenog 2023. - 10:15

Obilježavanje 32. obljetnice  stradanja civila i branitelja u Škabrnji počelo je u subotu ujutro okupljanjem sudionika komemoracije na zapadnom ulazu u mjesto (ulaz u Škabrnju– Ambar), na početku Ulice 18. studenog 1991.

Nakon okupljanja uslijedit će komemorativni program, nakon čega će kolona sjećanja krenuti do Spomen obilježja masovne grobnice gdje će zajednički vijenac u ime svih Izaslanstava položiti izaslanstvo Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Sveta misa održat će se u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije nakon čega će uslijediti hodnja do Spomen obilježja na mjesnom groblju sv. Luke, te polaganje vijenaca na središnji križ kod spomen obilježja. 

Na obilježavanje 32. obljetnice stradanja Škabrnje došao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

image

Dan sjećanja u Škabrnji

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

U ime predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske stigao je predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić.

Na komemoraciji i u koloni sjećanja u Škabrnji sudjeluje i izaslanstvo Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ) predvođeno general-bojnikom i predsjednikom HGZ-a Marinkom Krešićem.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 01:53