StoryEditorOCM
S mora i krajaTAKO TO RADE DRUGI

Grad Drniš prodaje zemljište za gradnju stanova za mlade obitelji, evo kolika je cijena i koje uvjete moraju ispuniti

Piše Dalmacija SD
18. lipnja 2024. - 19:35

Grad Drniš raspisao je javni natječaj radi prodaje građevinskog zemljišta u svom vlasništvu za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji.

"Objavljuje se javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Drniša za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji radi izgradnje vlastite stambene zgrade na području Grada. Javni natječaj se provodi sustavom zatvorenih ponuda", stoji u tekstu natječaja objavljenog na službenim stranicama Grada.

U cilju davanja mišljenja i prijedloga glede raspolaganja nekretninama u stambenim zonama na području Grada Drniša koje su u vlasništvu Grada Drniša, gradonačelnik Josip Begonja je posebnom Odlukom imenovao Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja.

Povjerenstva za provedbu javnog natječaja se sastoji od 5 članova, od čega najmanje 3 člana iz reda zaposlenika Grada Drniša, a ostali članovi povjerenstva ne moraju biti zaposlenici Grada.

image

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja

Nikša Stipaničev/Cropix

Odluku o izboru prihvatljivih ponuditelja na javnom natječaju, na prijedlog Povjerenstva donosi gradonačelnik. Rješenje o iznosu visine sufinanciranja po ovoj mjeri donosi Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Grada Drniša.

S izabranim ponuditeljem, gradonačelnik Drniša sklopit će Ugovor o sufinanciranju kupnje građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Drniša.

Građevinsko zemljište za prodaju mladim obiteljima na području Grada Drniša za koje je potrebno ishođenje dokumenata za građenje nalaze se u Drnišu na predjelu "Pazar“.

Pod pojmom "mlada obitelj“ sukladno Programu mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Drniša smatra se podnositelj zahtjeva i njegov bračni ili izvanbračni drug pod uvjetom da jedan od njih nije navršio 41. godinu života, te da svoje stambeno pitanje rješavaju stjecanjem vlasništva nad nekretninom po prvi put u trenutku raspisivanja javnog natječaja za prodaju zemljišta.

Mladom obitelji, također, smatra se i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj, pod uvjetima iz prethodnog stavka. Pod pojmom "stambeni objekt“ smatra se obiteljska stambena zgrada u skladu s posebnim propisima i dokumentima prostornog uređenja.

Početna prodajna cijena neizgrađenog građevinskog zemljišta utvrđena je u skladu s procijenjenom vrijednosti zemljišta od strane stalnog sudskog vještaka za procjenu vrijednosti nekretnina Vice Tadića, dipl. ing. građ. prema kojem procijenjena vrijednost neizgrađenog građevinskog zemljišta u stambenoj zoni u gradu Drnišu na predjelu "Pazar“, iznosi 44 eura za četvorni metar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 19:35