StoryEditorOCM
S mora i krajasvoja na svome

Fra Joško iz Sinja: Jedna žena me zamolila da ispričam kako je sretna što zbog zakona može na misu za Veliku Gospu

Piše dalmacija sd
17. kolovoza 2023. - 11:53

Na Veliku Gospu u hrvatska marijanska svetišta, pa tako i u Sinj, došlo je puno vjernika. Velik dio njih ispovjedio se ili razgovarao sa svećenicima.

Premda je odnos vjernika i svećenika strogo povjerljiv i ne prenosi se dalje, fra Joško Kodžoman iz Svetišta čudotvorne Gospe sinjske obećao je jednoj vjernici da će njeno svjedočanstvo javno podijeliti.

‘‘Gospođa mi je kazala da joj je neobično drago i da je neobično sretna što je nakon toliko godina konačno u prilici sa svojom obitelji doći ovdje na svetu misu jer ranije to nije mogla s obzirom na to da radi u trgovini pa je uvijek morala tražiti neke zamjene‘‘, rekao je fra Kodžoman reporterki Dnevnika Nove TV Sofiji Preljvukić.

Fra Joško Kodžoman priznao je reporterki da se naslušao još dosta teških priča i sudbina, poput svađa u obitelji, nemogućnosti da kći ili sin dobiju dijete, a tu su i ovisnosti, piše Dnevnik.hr.

Te je teške priče sinjski fratar, naravno, zadržao za sebe, a ovu o radu blagdanima podijelio je javno i tako dao prilog raspravi o radu i neradu nedjeljom i sajamskim danima. Oni koji o tome odlučuju i o tome će morati voditi računa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:34