StoryEditorOCM
S mora i krajaVESELI BLAGDANI

Dio Dalmatinaca uskoro dobiva nagradu koja iznosi gotovo 70 posto mjesečne ‘plaće‘, otkrivamo detalje unosnog dodatka

Piše Mladen Nejašmić
16. studenog 2023. - 18:33

Grad Omiš raspisao je javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarenje prava na prigodnu jednokratnu novčanu pomoć (božićnicu) umirovljenicima za tekuću godinu.

Tako će svim onim osobama sa prebivalištem u gradu na ušću Cetine i pripadajućim mu mjestima koje primaju starosnu, prijevremenu starosnu, invalidsku, privremenu invalidsku ili obiteljsku mirovinu, kao i oni koji su takvo primanje ostvarili radom u inozemstvu, biti dodjeljena (pred)blagdanska potpora u iznosima od 40 do 95 eura.

Sve one s mjesečnim primanjima do 140 eura, gradska uprava financijski će "pogurati" s po 95 eura, što predstavlja gotovo 70 posto osnovne mirovine. Građani s mirovinom koja se kreće od 140 do 270 eura, dobit će po 60 eura, dok će onima s najvišim primanjima, u rasponu od 270 do 400 eura, biti isplaćeno po 40 eura.

Cenzus po kojem se dodjeljuju naknade utvrđuje se temeljem potvrde o mirovinskom primanju za rujan. Javni poziv otvoren je do konca studenoga, pa će omiški penzioneri morati podnijeti zahtjev u gradskoj pisarnici, putem pošte na adresu Grad Omiš, Trg kralja Tomislava 5/I 21310 Omiš ili posredstvom adrese elektroničke pošte: grad@omis.hr.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i društvene djelatnosti ili na službenoj mrežnoj stanici Grada www.omis.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:59