StoryEditorOCM
Dalmacijau plamenom obruču

Ovo su heroji koji obranili Dračevac: nadljudskim naporom spasili benzinsku postaju pa krenuli pomagati na druga požarišta

Piše R.R.
18. srpnja 2017. - 23:47
benzonja

Veliki požar epskih razmjera koji je zahvatio predgrađe Splita i stiglo i do samog grada ispisalo je priče o velikim herojima. Iako oni sami se ne žele isticati, niti da ih se spominje,mnogi koji su se našli u bezizlaznoj situaciji žele istaknuti svoje spasitelje koji su srcem obranili Split i šire područje grada.

Tako smo dobili i priču o šest mladića, redom Branimir Alpeza, Miro Bajić Ivan Vrdoljak, Darko Đerek, Teo Topalušić i Ivan Lela koji su do posljednjeg trenutka ostali na liniji i borili se s otvorenim plamenom u Dračevcu kod benzinske postaje. Bili su okruženi u plamenom obruču, ali su se borili hidrantskim crijevima i vatrogasnim aparatima kako bi obranili benzinsku postaju, i sam Dračevac koji bi se našao u teško situaciji.

I uspjeli su u tome,, obranili su svoju liniju, a kada se vatra “prebacila” na drugi dio magistrale u pomoć su im stigle i vatrogasne postrojbe.

Nakon Dračevca mladići su se prebacili do Mejaša i Kile gdje su pomagali gasiteljima, a zoru su dočekali na požarištu u Strožancu.

Ova kataklizma iznjedrila je tisuće junaka koji su ne vodeći računa na životnu ugrozu, stali pred plamene jezičce, borili se sa stihijom i za sve to ne traže hvalu. Puno će priča ostati neispričane, ali ono jedno, važno je, da teška vremena rađaju istinske heroje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 19:01