StoryEditorOCM
OtociNEDALEKO VISA

Županija Slaviću ‘oduzela‘ restoran, otvorio ga u tuđoj kući! Spominje se i vlasnik Solin građe; Tu se gostio Milanović

21. studenog 2023. - 13:42

Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije ukinuo je bivšem kapetanu "Jadrolinije", a sada ugostitelju Andri Slaviću rješenje za pružanje ugostiteljskih usluga na viškom otočiću Veli Budihovac gdje je ovo ljeto sa svojom svitom ručao predsjednik RH Zoran Milanović.

image
Nikola Vilić/Cropix

Naša novina otkrila je ovu priču, a onda su se svi mediji raspisali o devastiranom otoku prekrcanom glamping šatorima, izgradnjom čvrstih objekata na njemu, koncesijom i podkoncesijom, devastacijom i proširenjem mula te uopće nezakonitim poslovanjem Andre Slavića i njegova kompanjona Josipa Mijića vlasnika "Solin građe".

U rješenju Upravnog odjela za turizam i pomorstvo od 13. studenog stoji da je to Slavićevo rješenje za njegovo seljačko gospodarstvo "PRRC-SIPA" koje je dobio 2012. godine od stečajnog upravitelja "Vinogradara" Ive Bućana ukinuto zato što je njegovo gospodarstvo zapravo na tuđoj nekretnini.

Ivan Pavićević je u našoj novini već rekao da je restoran gdje Slavić radi zapravo njegova kuća koju je u nasljeđe dobio od pokojne tete, te da je konačno nakon punih sedamnaest godina sudskog dokazivanja da mu je kuća oteta od Slavića, konačno u tome i uspio pa je 2021. pokrenuo tužbu da se Andro Slavić deložira.

Cijelu priču pročitajte ovdje: 

Nevjerojatna priča: ‘Čovjek je provalio u našu kuću, otvorio restoran i tu jede i pije Milanović‘; Predsjednik šuti

I uistinu u rješenju stoji sljedeće: "Podnositelj zahtjeva Ivan Pavićević u podnesku moli za ukidanje predmetnog rješenja iz 2012. godine zbog promjene vlasništva na nekretnini na koju je vezano i izdano predmetno rješenje te dostavlja i prijepis posjedovnog lista izdan od Državne geodetske uprave od 13. rujna 2003. godine. Postupajući povodom Pavićevićeva zahtjeva ovo tijelo je izvršilo uvid u izvadak iz zemljišne knjige te je iz svega toga razvidno da je Pavićević suvlasnik predmetne čestice na kojoj se nalazi objekt i to u omjeru jedne polovine suvlasničkog dijela dok je kao drugi suvlasnik upisan Goran Krivić.

O Slaviću i Mijiću pročitajte ovdje: 

Moćni splitski poduzetnik ilegalno gradi u rajskoj uvali na dalmatinskom otočiću, država već pali bagere za rušenje vile

Slavić je priložio ugovor između trgovačkog društva "Vinogradar" d.d. Vis u stečaju po stečajnom upravitelju Ivi Bučanu o osiguranju i zaštiti imovine, a kao predmet ugovora iz 2003. se navodi unaprjeđenje imovine stečajnog dužnika "Vinogradar", a prvenstveno obnavljanje nasada vinograda te popravak imovine pratećih nekretnina u cilju obnavljanja proizvodnje vina plavca, u okviru kojeg se nalazi i gospodarski objekt. U prijevodu – točnije restoran u kući koja je sada i službeno vlasništvo Pavićevića i Krivića. Slavić bi mogao dalje obavljati ugostiteljsku djelatnost samo uz suglasnost ove dvojice vlasnika, a kako je to izostalo, jer mu suglasnost nisu dali, Upravni odjel nije imao druge nego donijeti ovo rješenje.

O cijelom slučaju više pročitajte OVDJE.

Slavić je molio preko svog odvjetnika odgodu ovog rješenja jer na Općinskom sudu u Splitu vodi sudski postupak protiv Pavićevića, te smatra da su on i Josip Mijić jedini pravi vlasnici objekta, a ne ova dvojica, ali Upravni odjel smatra da ishod tog sudskog procesa ne treba čekati te da je iz svih papira jasno da je restoran koji je Slavić vodio i u njemu poslovao zapravo u tuđoj kući, točnije u kući Pavićevića i Krivića.

– To je potpuno suluda tužba gdje Slavić od mene traži 700 tisuća eura za naknadu štete, a ulagao je na tuđem, to jest mojem vlasništvu bez mog znanja i suglasnosti, i cijelo njegovo poslovanje je bilo ne na njegovom nego na državnom vlasništvu. Taj proces ima samo cilj održavanja statusa quo ili da Slavić i dalje ostane u priči, ali Upravni odjel nije nasjeo na Slavićeve spinove – kaže Pavićević, koji očekuje da će njegova i Krivićeva kuća biti oslobođena od Slavića i njegova poslovanja što prije, a svakako prije idućeg ljeta, pa bi Milanović mogao doći na ručak na Budihovac, ali kod drugog domaćina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 10:37