StoryEditorOCM
OtociODAZIV I DALJE VELIK

Sukobi oko poznate hvarske regate: Gradska vlast nas ne podržava, izgubili smo klasu ‘Optimist‘!

Piše Dalmacija SD
14. siječnja 2024. - 19:54

U organizaciji jedriličarskog kluba ‘Zvir’ na Hvaru je od 27. do 30. prosinca održana 46. Novogodišnja međunarodna regata. Na njoj je sudjelovao 81 natjecatelj iz 17 zemalja, a u klasi ‘Laser’ natjecale su se i dvije Hrvatice, prenosi DalmacijaDanas

Ova već tradicionalna regata ne uživa potporu trenutne gradske vlasti, požalio se Tonči Buzolić Lojko, predsjednik jedriličarskog kluba ‘Zvir‘. Nije to slučaj samo ove godine, taj problem vuče se već nekoliko godina. 

- Izgubili smo novogodišnju regatu u klasi ‘Optimist‘ prije tri godine radi izostanka podrške. Evo, ovu klasu ‘Laser‘ smo održali 46. po redu -  kazao je. 

Unatoč svim problemima, odaziv na regatu i dalje je velik. Turistička zajednica nije se oglušila, ali kako kaže sugovornik, odazvali su se taman onoliko koliko je bilo dovoljno da se regata održi. 

Dodao je da je najizraženije nepodržavanje trenutnog gradonačelnika, a planovima za budućnost nije želio govoriti. Ovom prilikom pohvalio je inicijativu jedriličarskog kluba ‘Mornar‘ za iduću godinu. 

- Pozdravljamo inicijativu Jedriličarskog kluba ‘Mornar‘ iz Splita da ove godine, u suradnji s Gradom Hvarom, organizira regatu nove klase ‘Melges‘ u Hvaru -  poručio je. 

O cijeloj situaciji i navodima o izostanku podrške od strane Grada kontaktiran je i Rikard Novak, gradonačelnik Grada Hvara. On kaže da po njemu nije istina da Grad ne podržava regatu, u pitanju je, kaže, nešto drugo. 

Više o cijeloj priči pročitajte na poveznici.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 17:39