StoryEditorOCM
Otocibio agresivan

Drama na trajektu, pijan vrijeđao i napadao kapetana, vikao, galamio i vrijeđao putnike

Piše DALMACIJA SD
21. prosinca 2023. - 20:24

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem koji je jučer na trajektu u Starom Gradu narušavao javni red i mir.

Naime, jučer, 20. prosinca, oko 17:30 sati zatražena je intervencija policijskih službenika jer je muškarac u vidno alkoholiziranom stanju na trajektu koji je trebao isploviti za Split, vikom, galamom, vrijeđanjem putnika i osoblja narušavao javni red i mir.

U alkoholiziranom stanju

Dolaskom policijskih službenika, muškarac odbija naredbe da prestane s narušavanjem i započima vrijeđati i omalovažavati  policajce radi čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile i doveli ga u službene prostorije.

Utvrđeno je da se muškarac nalazi u alkoholiziranom stanju u iznosu 1,73 g/kg i smješten je u prostorije do prestanka djelovanja alkohola.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 43-godišnjak  u vidno alkoholiziranom stanju na naročito drzak i nepristojan način vikao i galamio, te je konstantno ispoljavao agresiju iznimnog intenziteta unutar trajekta pred putnicima, te je raznim pogrdnim riječima vrijeđao i omalovažavao posadu broda, a fizički je napao i kapetana, te je nastavio s narušavanjem i nakon dolaska policijskih službenika koje je vrijeđao pogrdnim riječima i omalovažavao, ne želeći postupiti po izdanoj  naredbi da prestane s takvim ponašanjem..

Zadržan je

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 43-godišnjak svojim ponašanjem ostvario obilježja dva prekršaja i to čl. 6. i čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i danas je uz optužni prijedlog odveden na prekršajni sud. U optužnom prijedlogu predloženo je da mu se izrekne kazna zatvora, a sudac mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 12 dana radi čega su ga policijski službenici predali u zatvor u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:47