stdClass Object ( [id] => 1073944 [title] => Pričali smo s HSP-ovcem koji se okomio na Danijelu Dvornik, brani se pričom da nije agresivan i optužuje gradonačelnika: ‘Nasrnuo je na mene...‘ [alias] => pricali-smo-s-hsp-ovcem-koji-se-okomio-na-danielu-dvornik-brani-se-pricom-da-nije-agresivan-i-optuzuje-gradonacelnika-nasrnuo-je-na-mene [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Neprimjereni i uvredljivi javni komentar gradskog vijećnika Damira Zaradića, istaknutog HSP-ovca, poznatijeg pod nadimkom Sokol, doveo je ovih dana Trogir u središte javnog i medijskog interesa. Gradski vijećnik je u utorak navečer sa svog profila komentirao Indexov članak provokativnog naslova "Danijela Dvornik: Kad nađete muškarca koji traje 1 sat u krevetu, proslijedite mi ga", na način koji je zgrozio javnost.

- Tebe triba mlatit kao šnicel prije spremanja da malo smekšaš i to neka bude predigra - konstatirao je predsjednik trogirskog HSP-a i zbog toga se vrlo brzo pokajao. No, javnost se već digla na noge, dobar dio građana smatra kako ovakav izričaj nipošto ne priliči osobi koja obavlja časnu dužnost gradskog vijećnika, pa se tražila i njegova ostavka, no dio je na društvenim mrežama zdušno branio Sokola. Naravno da se u nedostatku argumenata i pravila pristojnog komuniciranja, ova tema u javnom diskursu vrlo brzo svela na izreku "Za Dom spremni", koji Zaradić u javnosti podržava kao starohrvatski pozdrav, te optužbe kako se protiv Zaradića piše jer oni koji ga optužuju "više vole zvijezdu petokraku".

---

image
Facebook
---

I sam gradski vijećnik u svom je priopćenju na Facebooku, reagirajući na naš članak, aludirao kako je njegov komentar izašao u javnost jer smeta političkim protivnicima.

Odgovorno tvrdimo kako to nema veze sa zdravim razumom. Ova priča nema političku pozadinu, niti joj je ista potrebna, tema je sama po sebi skandalozna, u pitanju je nedopustivo vrijeđanje na društvenim mrežama od strane onih koji bi trebali biti primjer pristojnog i uljuđenog javnog komuniciranja.

- Kako me navedeni članak žalosti isto tako me i veseli jer pokazuje da nekome jako smetam, kad je jedan komentar sve što su mogli iskopati protiv mene. Ništa nije slučajno pa tako ni navedeni članak jer bliže nam se lokalni izbori, a očigledno je da sam većini trn u oku i neka sam jer kad bi me počeli hvaliti tek tada bi me uhvatio strah - napisao je Zaradić, no u četvrtak ujutro nam je, nakon što smo izmijenili poruke nešto oštrijeg tona, pojasnio svoju stranu priče.

---

---

Sve je počelo isprikom, onima koji su se našli uvrijeđeni njegovim nepristojnim komentarom, ali i redakciji Slobodne Dalmacije koje je optužio da ga nismo kontaktirali pri objavi članka, što nije odgovaralo istini. Objasnio nam je kako posljednjih dana nije koristio službeni gradski mail. Sve je izglađeno, pa evo njegovog pojašnjenja.

- Ne ograđujem se od nesmotrenog komentara na Facebooku za koji sam se i ispričao, te ću se ispričati koliko god puta bude trebalo jer jednostavno se ne mirim s činjenicom da sam nekoga ponizio, uvrijedio ili omalovažio - poentirao je.

Pitali smo ga smatra li da je njegov izbor riječi bio neprihvatljiv.

- Javno na mom profilu je objavljena isprika, ispričavam svim ženama kao i gospođi Dvornik. Izbor mojih riječi je neprihvatljiv, kao i takav način komunikacije - jasan je Zaradić.

---

---

Zanimalo nas je i je li njegovo ponašanje neprihvatljivo za vijećnika koji obavlja ne samo javnu, već i časnu dužnost, a u igri je i povjerenje građana.

- Kada ste se već dotaknuli moga rada kao gradskog vijećnika moram vam reći da je iza mene oko 30 sjednica gradskog vijeća kao i više od 70 postavljenih pitanja gradonačelniku i ostalima na rukovodećim funkcijama, sve je uredno dokumentirano video snimkama pa možete provjeriti moje ponašanje i provjeriti pronalazite li negdje moje agresivno izražavanje ili obračune po vijećnici. Da situacija bude još tragičnija, sam gradonačelnik je nasrnuo na mene i tražio obračun izvan zgrade vijećnice, pa me evo zanima da sam po prirodi agresivan bi li se uspio suspregnuti od fizičkog obračuna. Da, naravno građani me plaćaju svojim novcem i vjerujte mi da za 1350 kuna mjesečno sam trenutno najaktivniji vijećnik od nas 17 koji sjedimo u gradskoj vijećnici, uzimajući u obzir da imamo vijećnike koji nisu postavili ni jedno jedino pitanje u skoro četiri godine - tvrdi.

Osvrnuo se i na nezadovoljstvo medijskog praćenja njegovog angažmana.

- Žao mi je što nitko od medija u četiri godine nije potaknuo ni jednu temu vezano za probleme grada Trogira koje sam iznosio na svakoj sjednici gradskog vijeća. Jasno mi je da vaš članak vrlo čitan i komentiran, jasno mi je da sam ja javna osoba, međutim do sada uvijek kada bih isticao bitne stvari i probleme u gradu Trogiru nailazio sam na medijsku blokadu. Teško je pisati o sebi pa vas molim da ubuduće prenesete nešto i od mojih pitanja na vijeću jer vjerujte mi da ima materijala za čitatelje. Jasno je da idu lokalni izbori i da se pojedinci trude maknuti s političke scene HSP Trogir kao i mene osobno - poručio je Zaradić, uz svoj pozdrav "Nikad prodan, Domovini odan".

Trogirskog gradonačelnika Antu Bilića prozvao je u više navrata, a nešto oštrijim tonom u srijedu poslijepodne. Tada je kazao da mu je "gadljivo" s njim dijeliti vijećnicu, prozvao ga zbog članstva u nadzornome odboru Brodotrogira, navodnom zapošljavanju preko veze, a spominjao je i gradonačelnikovu ušteđevinu.

Bilić nam je ovaj istup samo kratko prokomentirao:

- Čovjek koji je rekao da druge vijećnike treba strijeljati i da ženu treba tući kao šnicel ne zaslužuje ništa osim sankcije. Naravno da sad neistinama pokušava skrenuti pozornost sa svog ponašanja. Stvarno ne mislim polemizirati s nekim tko se služi takvim jezikom.

Hrvatska stranka prava smatra, ponovili su nam, kako je upravo Zaradić jedina principijelna oporba u gradu Trogiru, kao i jedini koji upozorava na sve anomalije i nepravilnosti u načinu vođenja grada.

No, ova priča načela je puno važnije teme o kojima bi trebalo raspravljati. Kao prvo, javne osobe i dužnosnici morali bi snositi odgovornost za neprihvatljivo ponašanje i govore s elementima seksizma ili mržnje, bez presedana. Kao drugo, iskonstruirati naslov članka tako da se pogrešno citira osoba, te ne uklanjati na stotine uvredljivih, ponižavajućih i sramotnih komentara, nešto je što se ne smije praštati nikome, pa ni utjecajnom portalu kao što je Index.

---

Luka Roguljić: Količina verbalnog nasilja i mržnje prema vijećniku HSP-a bila je pretjerana i nedopustiva


- HSP-ov vjećnik uputio je javnu ispriku gospođi Dvornik za svoju neprimjerenu izjavu.Time je ova priča trebala biti završena. Međutim, stvara se nova situacija u kojoj gradonačelnik Trogira Ante Bilić lukavo koristi otvoreni medijski prostor za politički obračun s vijećnikom HSP-a.

Imenovani nastoji prikazati gospodina Damira Zaradića kao nasilnika koji prijeti i širi mržnju, te mu zbog ponašanja nije mjesto u političkom djelovanju, a osobito ne u gradskom vijeću Trogira. Zbog političkog neslaganja spreman ga je javno osuditi i staviti na stup srama, te ga time izbaciti iz političke utakmice.

SDP-ov gradonačelnik trebao bi prvo krenuti od sebe. Količina verbalnog nasilja i mržnje uz pokušaj izazivanja fizičkog obračuna, u gradskoj vijećnici Grada Trogira, na 13. sjednici GV,. prema vijećniku HSP-a bila je pretjerana i nedopustiva, za javnu osudu. Zaradić nastoji da informacije koje se skrivaju budu prezentirane vijećnicima i ugledaju svjetlo dana. Postavljanjem pitanja se ukazuje na svakodnevne probleme, te se nastoji poboljšati život svih građana grada Trogira - smatra Luka Roguljić, županijski povjerenik HSP-a.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘ispričavam se‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [extra_fields_search] => ‘ispričavam se‘ 1 1 1 1 1 1 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-01-28 12:23:50 [created_by] => 3218 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-01-28 16:47:26 [modified_by] => 3218 [publish_up] => 2021-01-28 14:39:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 601 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/01\/28\/15925090.jpg","\/images\/slike\/2021\/01\/28\/15925668.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Facebook"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Ispri\u010davam svim \u017eenama kao i gospo\u0111i Dvornik. Izbor mojih rije\u010di je neprihvatljiv, kao i takav na\u010din komunikacije, jasan je Zaradi\u0107",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1559","k_15925090_1280.jpg":"1280x1280","k_15925090_1024.jpg":"1024x1024","k_15925090_640.jpg":"640x640","k_15925090_480.jpg":"480x480","k_15925090_340.jpg":"340x340","k_15925090_220.jpg":"220x220","o_15925090_1280.jpg":"1280x1039","o_15925090_1024.jpg":"1024x831","o_15925090_640.jpg":"640x519","o_15925090_480.jpg":"480x389","o_15925090_340.jpg":"340x276","o_15925090_220.jpg":"220x178","h_15925090_1280.jpg":"1280x854","h_15925090_1024.jpg":"1024x683","h_15925090_640.jpg":"640x427","h_15925090_480.jpg":"480x320","h_15925090_340.jpg":"340x227","h_15925090_220.jpg":"220x147","pp_15925090_1280.jpg":"1006x1280","pp_15925090_1024.jpg":"805x1024","pp_15925090_640.jpg":"503x640","pp_15925090_480.jpg":"377x480","pp_15925090_340.jpg":"267x340","pp_15925090_220.jpg":"173x220"},{"size0":"963x388","k_15925668_1280.jpg":"1280x1280","k_15925668_1024.jpg":"1024x1024","k_15925668_640.jpg":"640x640","k_15925668_480.jpg":"480x480","k_15925668_340.jpg":"340x340","k_15925668_220.jpg":"220x220","o_15925668_1280.jpg":"1280x515","o_15925668_1024.jpg":"1024x412","o_15925668_640.jpg":"640x257","o_15925668_480.jpg":"480x193","o_15925668_340.jpg":"340x136","o_15925668_220.jpg":"220x88","h_15925668_1280.jpg":"1280x854","h_15925668_1024.jpg":"1024x683","h_15925668_640.jpg":"640x427","h_15925668_480.jpg":"480x320","h_15925668_340.jpg":"340x227","h_15925668_220.jpg":"220x147","pp_15925668_1280.jpg":"1006x1280","pp_15925668_1024.jpg":"805x1024","pp_15925668_640.jpg":"503x640","pp_15925668_480.jpg":"377x480","pp_15925668_340.jpg":"267x340","pp_15925668_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38164612 Threads: 5 Questions: 7083744549 Slow queries: 3297300 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607989985 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/pricali-smo-s-hsp-ovcem-koji-se-okomio-na-danielu-dvornik-brani-se-pricom-da-nije-agresivan-i-optuzuje-gradonacelnika-nasrnuo-je-na-mene-1073944 [printLink] => /dalmacija/obala/pricali-smo-s-hsp-ovcem-koji-se-okomio-na-danielu-dvornik-brani-se-pricom-da-nije-agresivan-i-optuzuje-gradonacelnika-nasrnuo-je-na-mene-1073944?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 352881 [name] => danijela dvornik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => danijela-dvornik [link] => /tag/danijela-dvornik ) [1] => stdClass Object ( [id] => 409359 [name] => damir zaradić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => damir-zaradic [link] => /tag/damir-zaradic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘ispričavam se‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pričali smo s HSP-ovcem koji se okomio na Danijelu Dvornik, brani se pričom da nije agresivan i optužuje gradonačelnika: ‘Nasrnuo je na mene...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3218 [name] => Tihana Marović [username] => tihana-marovi [email] => tihana-marovi@sd.hr [password] => $2y$10$EQg4Vkay.zw/IsOeGCXVsOvyGUhUkeDTvkAz6xhRVxh/xJzmftm8. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tihana-marovic-3218 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1736 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/b4a4aa832188dc8d9d5049bd499d8d6c?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/28/15925090.jpg [galleryCount] => 2 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] => Ispričavam svim ženama kao i gospođi Dvornik. Izbor mojih riječi je neprihvatljiv, kao i takav način komunikacije, jasan je Zaradić [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/28/15925090.jpg [title] => Vojko Bašić/CropixIspričavam svim ženama kao i gospođi Dvornik. Izbor mojih riječi je neprihvatljiv, kao i takav način komunikacije, jasan je Zaradić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/28/15925668.jpg [title] => Facebook ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Neprimjereni i uvredljivi javni komentar gradskog vijećnika Damira Zaradića, istaknutog HSP-ovca, poznatijeg pod nadimkom Sokol, doveo je ovih dana Trogir u središte javnog i medijskog interesa. Gradski vijećnik je u utorak navečer sa svog profila komentirao Indexov članak provokativnog naslova "Danijela Dvornik: Kad nađete muškarca koji traje 1 sat u krevetu, proslijedite mi ga", na način koji je zgrozio javnost.

- Tebe triba mlatit kao šnicel prije spremanja da malo smekšaš i to neka bude predigra - konstatirao je predsjednik trogirskog HSP-a i zbog toga se vrlo brzo pokajao. No, javnost se već digla na noge, dobar dio građana smatra kako ovakav izričaj nipošto ne priliči osobi koja obavlja časnu dužnost gradskog vijećnika, pa se tražila i njegova ostavka, no dio je na društvenim mrežama zdušno branio Sokola. Naravno da se u nedostatku argumenata i pravila pristojnog komuniciranja, ova tema u javnom diskursu vrlo brzo svela na izreku "Za Dom spremni", koji Zaradić u javnosti podržava kao starohrvatski pozdrav, te optužbe kako se protiv Zaradića piše jer oni koji ga optužuju "više vole zvijezdu petokraku".

---

image
Facebook
---

I sam gradski vijećnik u svom je priopćenju na Facebooku, reagirajući na naš članak, aludirao kako je njegov komentar izašao u javnost jer smeta političkim protivnicima.

Odgovorno tvrdimo kako to nema veze sa zdravim razumom. Ova priča nema političku pozadinu, niti joj je ista potrebna, tema je sama po sebi skandalozna, u pitanju je nedopustivo vrijeđanje na društvenim mrežama od strane onih koji bi trebali biti primjer pristojnog i uljuđenog javnog komuniciranja.

- Kako me navedeni članak žalosti isto tako me i veseli jer pokazuje da nekome jako smetam, kad je jedan komentar sve što su mogli iskopati protiv mene. Ništa nije slučajno pa tako ni navedeni članak jer bliže nam se lokalni izbori, a očigledno je da sam većini trn u oku i neka sam jer kad bi me počeli hvaliti tek tada bi me uhvatio strah - napisao je Zaradić, no u četvrtak ujutro nam je, nakon što smo izmijenili poruke nešto oštrijeg tona, pojasnio svoju stranu priče.

---

---

Sve je počelo isprikom, onima koji su se našli uvrijeđeni njegovim nepristojnim komentarom, ali i redakciji Slobodne Dalmacije koje je optužio da ga nismo kontaktirali pri objavi članka, što nije odgovaralo istini. Objasnio nam je kako posljednjih dana nije koristio službeni gradski mail. Sve je izglađeno, pa evo njegovog pojašnjenja.

- Ne ograđujem se od nesmotrenog komentara na Facebooku za koji sam se i ispričao, te ću se ispričati koliko god puta bude trebalo jer jednostavno se ne mirim s činjenicom da sam nekoga ponizio, uvrijedio ili omalovažio - poentirao je.

Pitali smo ga smatra li da je njegov izbor riječi bio neprihvatljiv.

- Javno na mom profilu je objavljena isprika, ispričavam svim ženama kao i gospođi Dvornik. Izbor mojih riječi je neprihvatljiv, kao i takav način komunikacije - jasan je Zaradić.

---

---

Zanimalo nas je i je li njegovo ponašanje neprihvatljivo za vijećnika koji obavlja ne samo javnu, već i časnu dužnost, a u igri je i povjerenje građana.

- Kada ste se već dotaknuli moga rada kao gradskog vijećnika moram vam reći da je iza mene oko 30 sjednica gradskog vijeća kao i više od 70 postavljenih pitanja gradonačelniku i ostalima na rukovodećim funkcijama, sve je uredno dokumentirano video snimkama pa možete provjeriti moje ponašanje i provjeriti pronalazite li negdje moje agresivno izražavanje ili obračune po vijećnici. Da situacija bude još tragičnija, sam gradonačelnik je nasrnuo na mene i tražio obračun izvan zgrade vijećnice, pa me evo zanima da sam po prirodi agresivan bi li se uspio suspregnuti od fizičkog obračuna. Da, naravno građani me plaćaju svojim novcem i vjerujte mi da za 1350 kuna mjesečno sam trenutno najaktivniji vijećnik od nas 17 koji sjedimo u gradskoj vijećnici, uzimajući u obzir da imamo vijećnike koji nisu postavili ni jedno jedino pitanje u skoro četiri godine - tvrdi.

Osvrnuo se i na nezadovoljstvo medijskog praćenja njegovog angažmana.

- Žao mi je što nitko od medija u četiri godine nije potaknuo ni jednu temu vezano za probleme grada Trogira koje sam iznosio na svakoj sjednici gradskog vijeća. Jasno mi je da vaš članak vrlo čitan i komentiran, jasno mi je da sam ja javna osoba, međutim do sada uvijek kada bih isticao bitne stvari i probleme u gradu Trogiru nailazio sam na medijsku blokadu. Teško je pisati o sebi pa vas molim da ubuduće prenesete nešto i od mojih pitanja na vijeću jer vjerujte mi da ima materijala za čitatelje. Jasno je da idu lokalni izbori i da se pojedinci trude maknuti s političke scene HSP Trogir kao i mene osobno - poručio je Zaradić, uz svoj pozdrav "Nikad prodan, Domovini odan".

Trogirskog gradonačelnika Antu Bilića prozvao je u više navrata, a nešto oštrijim tonom u srijedu poslijepodne. Tada je kazao da mu je "gadljivo" s njim dijeliti vijećnicu, prozvao ga zbog članstva u nadzornome odboru Brodotrogira, navodnom zapošljavanju preko veze, a spominjao je i gradonačelnikovu ušteđevinu.

Bilić nam je ovaj istup samo kratko prokomentirao:

- Čovjek koji je rekao da druge vijećnike treba strijeljati i da ženu treba tući kao šnicel ne zaslužuje ništa osim sankcije. Naravno da sad neistinama pokušava skrenuti pozornost sa svog ponašanja. Stvarno ne mislim polemizirati s nekim tko se služi takvim jezikom.

Hrvatska stranka prava smatra, ponovili su nam, kako je upravo Zaradić jedina principijelna oporba u gradu Trogiru, kao i jedini koji upozorava na sve anomalije i nepravilnosti u načinu vođenja grada.

No, ova priča načela je puno važnije teme o kojima bi trebalo raspravljati. Kao prvo, javne osobe i dužnosnici morali bi snositi odgovornost za neprihvatljivo ponašanje i govore s elementima seksizma ili mržnje, bez presedana. Kao drugo, iskonstruirati naslov članka tako da se pogrešno citira osoba, te ne uklanjati na stotine uvredljivih, ponižavajućih i sramotnih komentara, nešto je što se ne smije praštati nikome, pa ni utjecajnom portalu kao što je Index.

---

Luka Roguljić: Količina verbalnog nasilja i mržnje prema vijećniku HSP-a bila je pretjerana i nedopustiva


- HSP-ov vjećnik uputio je javnu ispriku gospođi Dvornik za svoju neprimjerenu izjavu.Time je ova priča trebala biti završena. Međutim, stvara se nova situacija u kojoj gradonačelnik Trogira Ante Bilić lukavo koristi otvoreni medijski prostor za politički obračun s vijećnikom HSP-a.

Imenovani nastoji prikazati gospodina Damira Zaradića kao nasilnika koji prijeti i širi mržnju, te mu zbog ponašanja nije mjesto u političkom djelovanju, a osobito ne u gradskom vijeću Trogira. Zbog političkog neslaganja spreman ga je javno osuditi i staviti na stup srama, te ga time izbaciti iz političke utakmice.

SDP-ov gradonačelnik trebao bi prvo krenuti od sebe. Količina verbalnog nasilja i mržnje uz pokušaj izazivanja fizičkog obračuna, u gradskoj vijećnici Grada Trogira, na 13. sjednici GV,. prema vijećniku HSP-a bila je pretjerana i nedopustiva, za javnu osudu. Zaradić nastoji da informacije koje se skrivaju budu prezentirane vijećnicima i ugledaju svjetlo dana. Postavljanjem pitanja se ukazuje na svakodnevne probleme, te se nastoji poboljšati život svih građana grada Trogira - smatra Luka Roguljić, županijski povjerenik HSP-a.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Facebook
Vojko Bašić/Cropix
Ispričavam svim ženama kao i gospođi Dvornik. Izbor mojih riječi je neprihvatljiv, kao i takav način komunikacije, jasan je Zaradić
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/pricali-smo-s-hsp-ovcem-koji-se-okomio-na-danielu-dvornik-brani-se-pricom-da-nije-agresivan-i-optuzuje-gradonacelnika-nasrnuo-je-na-mene-1073944 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7a051b4301ce302b8b619b02ea00bda6671a5cb6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pri%C4%8Dali+smo+s+HSP-ovcem+koji+se+okomio+na+Danijelu+Dvornik%2C+brani+se+pri%C4%8Dom+da+nije+agresivan+i+optu%C5%BEuje+gradona%C4%8Delnika%3A+%E2%80%98Nasrnuo+je+na+mene...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fpricali-smo-s-hsp-ovcem-koji-se-okomio-na-danielu-dvornik-brani-se-pricom-da-nije-agresivan-i-optuzuje-gradonacelnika-nasrnuo-je-na-mene-1073944 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fpricali-smo-s-hsp-ovcem-koji-se-okomio-na-danielu-dvornik-brani-se-pricom-da-nije-agresivan-i-optuzuje-gradonacelnika-nasrnuo-je-na-mene-1073944 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘ispričavam se‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) )
StoryEditorOCM
Obala‘ispričavam se‘

Pričali smo s HSP-ovcem koji se okomio na Danijelu Dvornik, brani se pričom da nije agresivan i optužuje gradonačelnika: ‘Nasrnuo je na mene...‘

28. siječnja 2021. - 15:39
Ispričavam svim ženama kao i gospođi Dvornik. Izbor mojih riječi je neprihvatljiv, kao i takav način komunikacije, jasan je ZaradićVojko Bašić/Cropix

Neprimjereni i uvredljivi javni komentar gradskog vijećnika Damira Zaradića, istaknutog HSP-ovca, poznatijeg pod nadimkom Sokol, doveo je ovih dana Trogir u središte javnog i medijskog interesa. Gradski vijećnik je u utorak navečer sa svog profila komentirao Indexov članak provokativnog naslova "Danijela Dvornik: Kad nađete muškarca koji traje 1 sat u krevetu, proslijedite mi ga", na način koji je zgrozio javnost.

- Tebe triba mlatit kao šnicel prije spremanja da malo smekšaš i to neka bude predigra - konstatirao je predsjednik trogirskog HSP-a i zbog toga se vrlo brzo pokajao. No, javnost se već digla na noge, dobar dio građana smatra kako ovakav izričaj nipošto ne priliči osobi koja obavlja časnu dužnost gradskog vijećnika, pa se tražila i njegova ostavka, no dio...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 06:48