StoryEditorOCM
ObalaUSKORO NA VIŠNJIKU

Najjača estradna zvijezda u regiji stiže u Dalmaciju: ‘Radujem se koncertu, vaše more i jezik me uvijek inspiriraju‘

Piše Zadarski.hr
25. listopada 2023. - 12:01

U dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru, u subotu, 4. studenoga, nastupit će Željko Joksimović, jedan od najpopularnijih glazbenika na području bivše Jugoslavije.

- Radujem se koncertu u Zadru, već sam nekoliko puta nastupao u tom gradu, publika i ja se poznajemo, a nadam se i susretu sa svojim prijateljima. Imam puno prijatelja u Dalmaciji - rekao je Joksimović uoči koncerta na Višnjiku, te dodao zbog čega se uvijek rado vraća u Dalmaciju:

- Dalmacija me uvijek iznova i iznova inspirira. Posebno se osjećam pokraj predivnog mora, muzike, jezika... Čim prođete tunel, kad uđete u Dalmaciju, ubace vas u specifičan dalmatinski vajb i predivno se osjećate.

Joksimović slovi za jednog od najuspješnijih glazbenika u regiji. Premda dugo nije "izbacio" vlastitu pjesmu, njegovi bezvremenski hitovi i dalje privlače tisuće obožavatelja što je dokazao nedavno napunivši varaždinsku Arenu, a gotovo rasprodane su i zadarska i zagrebačka. 

Njegove balade poput "Nisam te zbog lepote voleo", "Nije ljubav stvar" ili "Leđa o leđa" smatraju se jednima od najljepših s ovih prostora, a on je s godinama stekao kultni status u glazbenom svijetu.

Željko Joksimović nije samo pjevač, on je i skladatelj, tekstopisac, producent i multiinstrumentalist. Svira čak 14 instrumenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 08:59