StoryEditorOCM
ObalaNAPETOST UZ RIJEKU

Lozovčani bijesni na vodstvo NP-a: Zabrana kupanja na Skradinskom buku kap je u moru, Krku ugrožavaju štuke, otpadne vode iz Knina i Drniša, svih sela! Uprava: Kupači su uništavali sedru, izvana su donešene invazivne ribe!

4. srpnja 2021. - 09:32

Zabrana kupanja na Skradinskom buku od 1. siječnja ove godine, utemeljena na Pravilniku o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka Krka, koji je na snagu stupio 21. prosinca 2019., ovih je dana "okidač“ stanovništvu Lozovca, ali i ostalih naselja u granicama Parka, da javno progovore o problemima koji ih godinama tište.

S nekoliko predstavnika nezadovoljnog puka sastali smo se po "zvizdanu“, nadomak džambo plakata postavljenog uz cestu koja vodi prema ulazu u NP na Lozovcu.

Sugovornici će naglasiti da se ne radi o pobuni protiv Parka i da sve što poduzimaju nema politički niti bilo koji drugi predznak ili pozadinu.

Riječ je, naglašavaju, o nezadovoljstvu načinom upravljanja Parkom, što za posljedicu ima niz ograničenja i zabrana koja im uskraćuju normalan život i dovode u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 20:13