StoryEditorOCM
ObalaSLIKOVNICA O SOLINU

Dođite u Tusculum i osluhnite kako priča Jadro: ‘Čitajte i zavirite u život naših starih, uđite u kužine i konobe‘

Piše D.R.
22. kolovoza 2023. - 12:34

U vrtu Tusculuma u Saloni, večeras (utorak) u 19 sati, u sklopu "Solinskog kulturnog ljeta" predstavit će se dječja slikovnica "Priča mi Jadro - kako su živili naši stari", autorica Ariane Domazet i Mie Sesartić te Plesne udruge "Solinski bubamarci".

Djelo su ilustrirali članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Moje dijete" iz Solin pod vodstvom voditeljice likovne radionice u udruzi, magistre slikarstva i prof. umjetnosti Antonije Šerić.

Slikovnicu će predstaviti: Ivan Peroš, ravnatelj Gradske knjižnice Solin, Ljubica Milković, voditeljica Udruge "Moje dijete" te autorice, a u programu sudjeluju djeca iz spomenutih udruga.

Slikovnica je 29. izdanje nakladničkog niza "Bibliotheca Salonitana" Gradske knjižnice, za lekturu se pobrinula Sandra Burić Matas, ilustratorica je Draga Habljak, a za fotografije bio zadužen Jakov Teklić. Tiskana je uz potporu Grada Solina i Turističke zajednice Solin.

- Udruga "Solinski bubamarci" svoju kreativnost prikazuje na brojne načine. Plesni pokreti ukomponirani u brojne prigodne koreografije su, naravno, najčešći.

Ali, vole naša dica povremeno na svjetlima pozornica, a u skladu s manifestacijama u kojima sudjelujemo ili ih organiziramo, na trenutke postati glumice, pa i voditeljice. I upravo tako, njegujući bogatu solinsku baštinu i sudjelujući u projektima u organizaciji TZ-a i udruge "Solinjani", kao i naše manifestacije "Zapleši uz Jadro", potekli su ovi stihovi iz pera naše Udruge -. navodi se u predgovoru slikovnice.

"Čitajte i zavirite u život naših starih, a i onih malo mlađih. Uđite u njihove kužine, svratite u konobe, vrtle i vinograde!" Ulaz je slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 12:19