StoryEditorOCM

Nalaz inspekcije: Coca-Cola je poštivala sve propise

Piše PSD.
30. rujna 2011. - 20:51

Nakon što su se prošloga tjedna građani žalili na smrad iz solinske punioce "Coca-Cole" strahujući kako je možda čišćenjem "Coca-Colinih" spremnika onečišćena i rijeka Jadro, to se nije dogodilo, potvrđuju nam iz Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

- Državni vodopravni inspektor proveo je redovni nadzor na navedenoj lokaciji, a izvješćem o analizama tehnoloških i sanitarnih voda utvrđeno je da su one u skladu s dozvoljenim koncentracijama. Dana 27. rujna 2011. godine državna vodopravna inspekcija ponovno je provela inspekcijski nadzor u kojem je utvrđeno da je u potpunosti postupano i da su poštivani svi propisi iz oblasti vodnoga gospodarstva. Također je izvršen i obilazak rijeke Jadro na dionici uz ispust oborinske odvodnje u kojem nije uočen nikakav miris niti promjena boje vodotoka – odgovorili su na naš upit iz spomenutog Ministarstva.

Nekoliko dana ranije Inspekcija zaštite okoliša je također o istom slučaju utvrdila da, osim pojave neugodnog mirisa nije utvrđena okolnost koja bi mogla utjecati na zdravlje ljudi.

M. Sesartić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 01:20