StoryEditorOCM
Auto-motoveliki potencijal

Najveći svjetski proizvođač pregovara o proizvodnji automobila u Indiji, iako to tržište traži jeftinija vozila

Piše Hina
25. svibnja 2024. - 20:34

Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, rekao je u petak glavni financijski direktor Arno Antlit

- Razgovori su jako dobri, jako, jako konkretni - rekao je Antlitz za Reuters, ne ulazeći u detalje.

- Razmatramo razne opcije... ali otvara se jasna prilika da surađujemo... u segmentu osobnih automobila - dodao je čelnik njemačke tvrtke na Reutersovoj konferenciji Automotive Europe u Munchenu.

Indijsko tržište nedvojbeno ima potencijala, iako je u Indiji teško zaraditi budući da kupci traže jeftinije automobile, rekao je čelnik njemačkog diva.

- Mislim da ne bismo trebali podcijeniti tržišni potencijal Indije... između ostalog i zbog regulatorne nesigurnosti između SAD-a i Kine - objasnio je.

Tvrtka trenutno u Indiji ima dvije tvornice koje su prošle godine proizvele oko jedan posto vozila isporučenih kupcima širom svijeta, a do kraja desetljeća brendovi grupe žele zauzeti pet posto indijskog tržišta.

Škoda je već najavila da će u prvoj polovini iduće godine projektirati i početi proizvoditi potpuno novi model kompaktnog sportskog terenca, namijenjen indijskom tržištu

U veljači indijski proizvođač automobila Mahindra osigurao je ugovorom upotrebu ključnih električnih komponenti Volkswagenove otvorene platforme za električna vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 01:45