StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: U SUPERNOVOJ PREDSTAVLJENA ZADARSKA VINA

Još do prije deset godina imali smo samo jednu jedinu etiketu, a sad vinari Zadarske županije imaju 60-70 vina koja se cijene i vani!

Piše M.V.
23. studenog 2018. - 13:00
green_side2-221118

Boutiqe vina u centru "Supernova" zadarske tvrtke "Greenside" bračnog para Jasne i Pegija Strgačić u četvrtak navečer je krenuo s prvom od planirane serije vinskih večeri u kojima će biti predstavljani vina i vinari zadarskog kraja.

Na premijeri zamišljenog projekta "Greensidea" predstavljena su vina "Vrsaljko" iz Nadina, "Degare" iz Zadra i "Kraljevskih vinograda u Petrčanima.

Riječ je redom o vrhunskim vinima poput Vrsaljkove Nadinske rane, "Degarine" "Bontere" i sjajnog pošipa "Kraljevskih vinograda" te drugih vina ovih vinara koji su već poznata vinskoj publici, dostupna su na tržištu, dio ovih vina se i izvozi, pa je Strgačićima bio logičan izbor da na prvoj vinskoj večeri budu predstavljena baš ova vina.

Željko Vrsaljko je tom prilikom manje govorio o svojim vinima , a više u napretku i uspjesima vinara zadarskog kraja koji su u relativno kratkom roku dostigli visoke standarde kvalitete.

- Još do prije deset godina imali smo samo jednu jedinu etkiketu vina, bio je to "Badelov" Benkovači rose, a sad vinari Zadarske županije imaju 60-70 etiketa uglavnom vrhunskih vina i to je odlično. Naša se vina cijene i u Hrvatskoj i vani – rekao je Vrsaljko.

Trgovina "Greenside" u novom dijelu "Supernove" na svojim policama nudi isključivo vrhunska vina hrvatskih proizvođača, izbor je odličan, a osim vina u ponudi ima i likere i rakije, ali i druge delikatese poput proizvoda s tartufima, vrhunska maslinova ulja, te delikatesne namaze i marmelade iz malih serija.

Pegi Strgačić je na ovom prvom vinskom druženju istaknuo da mu je želja da prvenstveno promovira vina zadarskog kraja u ovom posjećenom trgovačkom centru, da njegova trgovina postane mjesto gdje se sva ta vina mogu nabaviti pogotovo zato što u samo gradu gotovo da i nema mjesta gdje se može doći do ovih vrhunskin vina.

 

03. srpanj 2024 00:17