StoryEditorOCM
SportROKO BURČUL I DINO ŠKIBOLA, NOVI VAL SJAJNIH ZADARSKIH IGRAČA FUTSALA:

Odlučili su se za veliki iskorak i otišli u Italiju: "Uh, to je ipak neki drugi svijet u kojem sanjamo kockasti dres..."

Piše Ivica Gjergja
1. prosinca 2018. - 11:04

Nadaleko su poznati i priznati igrači malog nogometa uza Zadra, počevši od Marka Šimirine, bivšeg malonogometnog reprezentativca, pa preko Mate Bugarije i brojknih drugih, ali trenutno u Zadru „niče" nova garnitura izvrsnih malonogometaša. Potvrđuje to i primjer Roka Burčula i Dina Škibole, koji spadaju u najveće talente zadarskog futsala, a svojim su dobrim igrama već privukli i pažnju na međunarodnoj sceni.

Roko i Dino su promijenili sredinu i odnedavno su članovi u talijanskog Futsal kluba ASD Buldog TNT Lucrezia. Ovaj klub je iznimno ambiciozan, angažirali su jednog od najvećih talijanskih futsal stručnjaka Roberta Osimanija, koji je još ranije trenirao Marka Šimurinu, Stjepana Perišića, Sašu Babića i ostale hrvatske malonogometne reprezentativce.

Sreli smo Roka i Dina na zadarskoj Kalalargi i upitali ih kako je došlo do transfera u Italiju?

-Moram priznati da mi je oduvijek bila želja okušati se u inozemstvu, a kad mi je Marko Šimurina rekao da postoji mogućnost angažmana u Italiji, teško je bilo reći ne takvoj prilici i izazovu, kaže Roko.

-Nakon svega što sam prošao u Zadru, od malog do velikog nogometa, odlučio sam probati nešto više u futsalu. Cilj je bio posvetiti se samo malom nogometu i tu napredovati, u vrlo kratkom roku odlučio sam pokušati napraviti što više, a taj iskorak u karijeri je upravo odlazak u Italiju, priča Dino.

Kakvi su prvi dojmovi o talijanskom futsalu i o klubu u kojem igrate?

-U klubu se svi ponašaju toliko profesionalno, da paze na svaki detalj i na najmanju sitnicu, da bi se igrač osjećao sretno i zadovoljno, a onda je moguće igrati cijelo vrijeme u petoj brzini. Oduševljen sam, dojomovi su izvrsni, nastavlja Roko.

-Na „prvu" kad sam čuo za mogući angažman, i nakon što sam došao u Italiju, zaista nisam ni slutio da je sve toliko ozbiljno i profesionalno. Pazi se na svaku sitnicu. Klub je odlično organiziran, a ekipa vrhunska, vjerujem da ćemo nas dvojica dobro odraditi posao za koji smo došli, kazuje Dino.

Kakvo je trenutno stanje na tablici i kakve su ambicije kluba?

-Za sada smo prvi na tablici, iz sedam kola imamo svih sedam pobjeda i ne mislimo na tome stati, ambicije su viši rang. Svi zajedno svaki dan živimo za to i na svakom treningu i utakmici, kazuje Roko.

-Šest bodova smo ispred drugog i nastojat ćemo održati prednost ili još više je povećati do kraja prvenstva. Ambicije kluba su ulazak u Drugu ligu, priča Dino.

Usporedba talijanskog futsala sa zadarskim?

-Zadarski futsal iz godine u godinu napreduje, ali ovo je ipak nekoliko nivoa više. Trenira se profesionalno, klubovi su odlično organizirani, ostvareni su vrhunski uvjeti za pravi profesionalan rad. Kod nas je to još „daleko" od onog tamo, to je ipak neki drugi svijet, kaže Roko.

-U usporedbi sa zadarskim futsalom, razlika je velika, od organizacije, treninga pa do financijske moći lige i kluba. Puno brže se igra, brže treba razmišljati i dolaziti do rješenja u igri, objašnjava Dino.

Vaše osobne ambicije, mogu li Roko i Dino u budućnosti do kockastog dresa?

-Pa svaki ambiciozni igrač sanja o tome da obuče kockasti dres, pa tako ja i Dino. Vjerujem da će nam uskoro san postati java, sa smješkom kaže Roko.

-Vjerujem da ćemo napredovati, dan po dan, pa možda i jednog dana zaigrati u kockastom dresu. Naravno da nam je to i jedan od ciljeva zato dajemo sve od sebe na svakom treningu i utakmici, priča Dino.

-Došli ste u Zadar, hoćete li igrati Futsal čaroliju, malonogometni turnir u Mocirama i za koga?

-Da, to je moj turnir. Iznimno se radujem nastupu na "Čaroliji", a igrat ću za Varoš, kratko će Roko.

-Svakako, ako stignem i sve bude u redu, neka bude moja mala tajna za koga ću igrati, reče Dino.


Marko Šimurina o treneru Robertu Osimaniju: On je najbolje što im se moglo dogoditi!

Roberto Osimani je nešto najbolje što se moglo „dogoditi" za karijeru Roka i Dina. Radi se o iznimno kvalitetnom stručnjaku. Osobno mu dugujem mnogo jer ima velike zasluge za moj razvoj i karijeru, izjavio nam je Marko Šimurina.



 


 

17. lipanj 2024 19:26