StoryEditorOCM
SportRTINA 2021

Nakon 14 godina međunarodni plivački maraton vratio se u ove krajeve: u goste stiže i najbolji makedonski plivač Evgenij Pop Acev!

Piše I.Gjergja
25. lipnja 2021. - 12:59

U organizaciji Kluba daljinskog plivanja "Donat" iz Zadra održati će se veliki međunarodni plivački maraton u primorskom mjestu Rtina u općini Ražanac, a sve će se odvijati u blizini Paškog mosta. Domaćin maratona je TZO Ražanac i stanovnici Rtine prema onome što sada rade i kako se pripremaju, spremno će dočekati sve sudionike.

Maraton će se plivati u dužini od 10 km, a održati će se 3. srpnja. Već sada po najavama na njega će doći najbolji hrvatski plivači, a svoj dolazak najavio je i najbolji makedonski plivač Evgenij Pop Acev, pobjednik Svjetskog Kupa u daljinskom plivanju 2019. godine i prvi pobjednik Ohridskog maratona u dužini od 33 km, kao i maratona Capri - Napoli 2016 godine.

Inače maraton se boduje u Cro-Cupu, a uvršten je u pet najznačajnijih maratona u Hrvatskoj Grand Prix. Kada bi se malo našalili, no to je istina, ovaj maraton mogao bi biti po sudjelovanju plivača najjači maraton ove godine u Hrvatskoj ili „prevedeno“ mali Faros na području Zadarske županije. Prijave za sudjelovanje mogu se najaviti preko KDP Donat -Zadar. U suglasju su direktora Turističke zajednice Ražanca Antu Miletića i predsjednika Dražena Adžića. Evo što su nam nakon što smo ih uhvatili kako telefoniraju, šalju mailova i bave se drugim radnjama oko maratona, kazali oba.

- Vjerujte da smo izuzetno počašćeni što je ovakva plivačka veličina - legenda kao Pop Acev Evgenij potvrdio dolazak na maraton. On je istinska zvijezda, podsjetimo se da je bio pobjednik na tolikim maratonima. Bio je sudionik netom natjecanja na EU u Mađarskoj. Jednom riječju veselimo se njegovom dolasku, jer on diže rejting natjecanju. Kako je maraton dužine 10 km, a što je olimpijska disciplina savladati je mogu samo najodvažniji. Ovom prigodom bih se zahvalio na potpori i svemu što nam treba direktoru TZO Ražanca, Anti Miletiću, kao i mještanima Miletića, koji se već sad trude i pored njih nije ništa nemoguće, kazao je Adžić.

Ante Miletić rekao je kako se ovom organizacijom jednostavno maraton vratio doma.

- Svojevrsna „apstinenicia“ održavanje maratona u Rtini trajala je 14. godina. Pokrenuli smo akciju s KDP Donatom i uvidjeli da smo na pravom putu. Nama je nakana ovaj maraton dignuti na višu razinu jer to hoće naši mještani, svjesni što on znači. Velika većina onih koji su sudjelovali ranije na maratonu i danas su gosti domaćih ljudi. Spojili smo ugodno i korisno. Dolaskom vrhunskih plivača upotpunili smo najveća sportska događanja ovo ljeto u općini Ražanac, a time vršimo i promociju ne samo općine nego i županije Zadar i Hrvatske, kratko je kazao Miletić, uz ono:

- Vidimo se u Rtini 3. srpnja!

02. lipanj 2024 06:07