StoryEditorOCM
SportSUTRA PO 49. PUT

Na maratonu od Preka do Zadra sudjeluje 160 plivača, uz rekreativce plivaju i natjecatelji, a organizatori se boje jedino vremenskih neprilika

Piše Ivica Gjergja
4. kolovoza 2021. - 13:17

Plivački klub Zadar po 49. put organizira maraton od Preka do Zadra, a ovog je puta novost u tome što maraton ulazi u Cro cup sustav daljinskog plivanja, što znači da će ove godine, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza startom u 9:00 sati sa rive u Preku, uz maratonce rekreativce zaplivati i maratonci natjecatelji, registrirani pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja.

U CRO CUPU sudjeluju isključivo registrirani plivači dok se tradicionalna utrka održava kao i do sada - u 8 starosnih kategorija. Pliva se poznata ruta od 4.600 m, a staza će biti i označena plutačama. Svi rekreativci trebaju imati brodicu za pratnju dok registrirani plivači ne trebaju. I ovim putem mole se ljude dobre volje koji imaju brodice i mogu pomoći u pratnji domaćih plivača da se odazovu sudjelovanju na 49. maratonu (za barkajole osiguran trošak goriva, topli obrok i majica).

Kako je rok za prijavu za sudjelovanje na maratonu bio 2. kolovoza, nakon što su obrađeni svi plivači koji su se prijavili, a bilo ih je 200, 160 njih će biti sutra na startu u Preku jer imaju uredne prijave. Ovo pod uvjetom da bude dobro vrijeme, ukoliko vrijeme ne bude dozvoljavalo natjecanje, čekat će se do 13 sati, pa ako i tada ne bude dobro, maraton će biti odgođen za neki drugi dan.

Najbrži plivači očekuju se iza 09.45 sati, a svečano proglašenje biti će u 13:00 sati uz odgovorno ponašanje u skladu s epidemiološkim mjerama.

01. svibanj 2024 11:25