StoryEditorOCM
SportPREKO-ZADAR

Loše vrijeme nije odgodilo maraton. Pobijedio je Grgo Mujan: "Trebalo mi je tri minute više nego dosada, mladi Krpina je bio jaka konkurencija!"

Piše Ivica Gjergja
5. kolovoza 2021. - 12:52

Današnji maraton Preko–Zadar, 49. po redu, koji se pliva povodom Dana pobjede i dana zahvalnosti,  na neki je način bio  „krnji“ maraton jer je održan bez gledatelja, u skladu s preporukama stožera Zadarske županije. Iako su vremenske prilike bile jako loše, dva sata pred početak ipak je odlučeno da se maraton održi jer se vrijeme poboljšalo i nije bilo kiše.

Naravno,  organizatorima maratona iz PK Zadra je laknulo jer su dugo i vrlo dobro spremili da maraton uspije, stoga im sve čestitke. Istina pomaknut je start u Preku za nekih 40 minuta, a onda kada se krenulo na starta u 09,45 sati more se pjenilo od zaveslaja 172 natjecatelja.

Prvih trista – četiristo metara formirala se oveća grupa plivača, a tada su se favoriti Grgo Mujan, Roko Krpina i društvo odvojili i krenuli u osvajanje prvih pozicija. Tako je i bilo: prvi na cilj je došao Splićanin Grgo Mujan kojemu je ovo treći nastup na maratonu Preko – Zadar i treća pobjeda. Nakon njega je došao Roko Krpina, član KDP Donata,  dečko od 16 godina koji trenira u Medveščaku. Od žena je najbolja bila Dina Volarević iz PK Zadar.

Najstariji plivač na maratonu bio je Nikolo Dellavia (77), a najmlađi Paulo Sinovčić (12). Inače svi natjecatelji su do cilja došli u limitu od dva sata . Ove godine nije bilo zajedničkog ručka, a pokali  i novčane nagrada pobjednicima dodjieljeni su nakon završetka maratona. Prva nagrada bila je pokal i 1000 kuna, druga 700 kuna i pokal te treća 500 kuna i pokal.

-Uvjeti su bili teški, plivao sam tri minute više nego dosada. Imao sam jaku konkurenciju, a najviše u mladom Roku Krpini, koji me uvijek „stiskao“ i morao sam dati „gas“. Sve sam izdržao i evo pobijedio. Volim doći u Zadar i plivati na maratonu od Preka do Zadra, to ću raditi i sljedećih godina, kratko je kazao pobjednik Grgo Mujan.

-Drago mi je što sam u Zadru, pokušao sam sve da dođem prvi no Grgo je bio bolji i čestitam mu, kazao je Roko Krpina.

Rezultati, prvih 10:

Grgo Mujan 54,04,

Roko Krpina 54,14,

Niko Balento 56,54,

Šimun Srzić 57,07,

Jakov Igrec 59,00,

Noa Kuman 59,16

Josip Bepo Srzić 1,00,45,

Andrej Pribac 1,00,46,

Leon Martinjaš 1,01,48,

Goran Popov 1,01,49.

Najbrža od žena bila je Dina Volarević.

18. travanj 2024 04:37