StoryEditorOCM
RegionalDANI ZADARSKE ŽUPANIJE DONOSE BROJNE DOGAĐAJE

U četvrtak na rivi atraktivna izložba Cvijet Zadra, u petak svečana sjednica u zgradi Poliklinike!

Piše L.B.
18. travnja 2018. - 23:40
izlozba_cvijeca-riva_arhiva-HANZA-MEDIA

Dani Zadarske županije, koji se obilježavaju od 8. do 29. travnja, svoju će središnju svečanu proslavu imati u petak, 20. travnja, a umjesto dosadašnjih lokacija za svečanost na kojoj se uručuju i godišnje nagrade laureatima, kao i za životno djelo, izabrano mjesto za proslavu je nova zgrada zadarske Poliklinike.

Prije svečane sjednice Županijske skupštine, u 11 sati će se položiti vijenci kod središnjeg križa na Gradskom groblju, dok sjednica u dvorani za predavanja Poliklinike počinje u 12 sati, sa brojnim uzvanicima.

U međuvremenu traju pripreme za veliku Smotru klapa Zadarske županije, čime se dani Zadarske županije obilježavaju i u Vukovaru, gdje će uoči Dana grada Vukovara u subotu, 28. travnja, svoju izložbu fotografija u Hrvatskom domu imati zadarski konzervator Miljenko Domijan. Nakon izložbe „More i vode Zadarske županije“ održat će se Smotra klapa, na kojoj nastupaju ženske klape „Uzorita“ iz Sukošana, „Kandelora“ iz Zemunika Donjeg i „Libar“ iz Privlake, mješovita klapa „Školji“ s otoka Pašmana, te muške klape „Koporan“ iz Poličnika i „Idro“ iz Zadra, uz solista Marka Zekanovića i glazbenu pratnju Ante Sjauša.

U Vukovaru će i završiti Dani Zadarske županije, i to u nedjelju, 29.travnja, sv. misom uz sudjelovanje klapa Zadarske županije u tamošnjoj crkvi sv. Filipa i Jakova, u 11 sati.

Pored svečane sjednice, te Smotre klapa u Vukovaru, na Danima Zadarske županije žitelje narednih dana očekuju slijedeći događaji: u četvrtak, 19.travnja, na zadarskoj rivi se u 11 sati otvara atraktivna vrtna izložba cvijeća „Cvijet Zadra“, dok će se u isto vrijeme u Kazalištu lutaka otvoriti izložba fotografija učenika osnovnih i srednjih škola. U 19 sati će se u Gradskoj loži održati promocija knjige „Politička biografije Vaclava Havela“ autora Jasne Marcelić i Marijana Lipovca. U isto vrijeme se na Pagu, u Centru za kulturu, održava koncert HPGD Zoranić.

U subotu, 21.travnja, u osam sati na jezeru Vlačine u Suhovarama počinje Ribolovno natjecanje osoba s invaliditetom, a navečer, u 21 sat, u Foši starta utrka „Zadar night run“.  

U ponedjeljak, 23.travnja, u Kazalištu lutaka u 17,30 sati počinje Mali festival vrtića, a u OŠ Zadarski otoci u 18 sati radionica pisanja glagoljicom.

U srijedu, 25.travnja, u 12 sati se u Kazalištu lutaka otvara humanitarna izložba likovne udruge „Art forum Zadar“ posvećena Danu planeta Zemlje.

U četvrtak, 26.travnja, u kino dvorani u Sv. Filipu i Jakovu se u 10 sati otvara Smotra tradicijske baštine osnovnih i srednjih škola.

U petak, 27.travnja, u Polači će se, u Osnovnoj školi Franka lisice, obilježiti 150 godina školstva, s početkom u 10 sati.

U hotelu Vila Donat u Sv. Filipu i Jakovu u 12 sati se održava popularni Festival cvijeća Zadarske županije, koji ove godine ima svoje 18-to izdanje.

U subotu, 28.travnja, u 10 sati se otvara XIX. Međunarodni susret penjača Paklenica 2018., u Kanjonu velike Paklenice.

 

PODJELA LED ŽARULJA I PERLATORA

Zadarska županija je za umirovljenike organizirala i podjelu led žarulja i perlatora (mrežice za slavine koje štede vodu), u programu Županijskih dana, a u sklopu projekta „Upali i uštedi“.

Zainteresirani mogu nabaviti materijale projekta IRENE, putem službene adrese projekta: projectireneinterreg@gmail.com ili preko Facebook profila projectIRENE.

Projekt IRENE (Interregional Renewable & ENEergy efficiency network) sufinanciran je EU sredstvima i primarno se odnosi na zaštitu okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanje prevencije rizika te promicanje održive energije i energetske učinkovitosti. Provedba projekta traje do 31. prosinca 2019. godine, a nositelj je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

16. lipanj 2024 10:31