StoryEditorOCM
RegionalNE POKUŠAVAJTE

Biokovo Flip Flop Challenge ima prvog pobjednika! Brazilac je bio brži i od domaćih galebova ‘rođenih‘ u japankama

Piše MOZAIK SD
10. lipnja 2023. - 22:04

Na saniranom bivšem deponiju Donja Gora, unutar Parka prirode Biokovo, danas je uspješno je održan prvi Japanka Biokovo Challenge. Prvo mjesto u ovoj neobičnoj ali edukativnoj utrci osvojio je Brazilac Emanuel Lemes Ramos

image
Dario Odak/

Drugo i treće mjesto zauzeli su domaći Igor Grgurinović i Marija Galić.

image

Emanuel Lemes Ramos, Igor Grgurinović i Marija Galić

Dario Odak/

Utrku je organizirala Turistička zajednica Općine Podgora s ciljem educiranja turista i svih drugih neinformiranih posjetitelja željne avanture, kako se na Biokovo mora prije svega ići dobro opremljen i informiran o mogućim opasnostima. A ne u japankama i sličnim komadima obuće zbog kojih često dođe do padova i ozlijeda. A na kraju i intervencija dežurnih službi za spašavanje.

image
Dario Odak/
image
Dario Odak/

 PP Biokovo je ovom prigodom predstavio ponudu samog parka,ali i upozorenja prilikom ulaska u Park koja se i inače nalaze na svim ulazima. HGSS Makarska je pojasnio koja je oprema potrebna pri odlasku na planinu,bilo da je riječ o penja nju, brdskom biciklizmu, speleologiji ili jednostavno šetnji na planini te sigurnosna plavila te što učiniti u slučaju nesreće. 

image
Dario Odak/
Prestavnici Crvenog križa Makarska educirali su okupljene o pružanju prve pomoći budući da upravo oni djeluju u kriznim akcijama., a tu su bili i podgorski vatrogasci koji su jedni od bitnijih društava kad su ljudski životi u opasnosti.

image
Dario Odak/

- U utrci dugoj 400 metara koja je zabavno-edukativnog karaktera i trčala se na vlastitu odgovornost je sudjelovalo desetak trkača. Nisu imali lak zadatak ipak su japanke bile u pitanju, kaže nam Tea Vela direktorica TZO Podgora zadovoljna odazivom i uspješnosti prvog izdanja ove manifestacije.

image

Tea Vela, direktorica Turističke zajednice Općine Podgora

Zaključuje kako je utrka u japankama na Bikovu uspješna i pozitivna priča koja će se sigurno nastaviti održavati.

 

16. lipanj 2024 18:24