StoryEditorOCM
ObalaPODGORSKI IZAZOV

Zabavna utrka po Biokovu u japankama, a na moru na madracima, cilj organizatora je - opametiti turiste...

Piše Dijana Turić
4. lipnja 2024. - 21:38

Turistička zajednica Podgora i ove godine organizira originalnu, zabavnu i zanimljivu utrku po Biokovu, ali u japankama i to na 200 metara.

image

U japankama će se trčati 200 metara

 

Tom Dubravec/Cropix

Edukativno-rekreacijsko-zabavni događaj ‘‘Japanka Biokovo challenge‘‘ održat će se 7. i 8. lipnja.

U sklopu programa ‘‘Flip Flop‘‘, 7. lipnja u 16 sati ispred hotela Podgorka održat će se i party zagrijavanja koji uključuje utrku na madracima na napuhivanje, odnosno dušecima ili luftićima, nakon čega slijedi razgovor o važnosti sigurnosti na moru.

Na sam dan utrke 8. lipnja, a koja započinje programom u 9 sati, na Biokovu, predio Prijevoj Staza, održat će se koncert američke grupe podgorskih korijena Forest Ray, a ulaz je besplatan i za posjetitelje u japankama i tenisicama, sandalama, salonkama, čizmama i gležnjačama.

Ali to nije sve jer će se na Biokovu u sklopu utrke, organizirati i dječji parkić i dalmatinska marenda.

image

Skywalk na Biokovu

Tom Dubravec/Cropix

Za sigurnost svih trkača i posjetitelja pobrinut će se JU Park prirode Biokovo, HGSS stanica Makarska, makarski Crveni križ, Vatrogasci Podgora i HPD Vitrenik.

Kako kazuju organizatori, kao i prošle godine, cilj je educirati turiste i sve neinformirane posjetitelje željne avanture da se na Biokovo mora prije svega ići dobro opremljen i informiran o mogućim opasnostima, a drugo da ova gorda planina može pružiti zabavu i nezaboravno iskustvo.

Prijave na utrku koja je zabavna i kratka, trajale su do 2. lipnja i mogle su se slati na mail info@tz-podgora.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 11:26