StoryEditorOCM
KalelargaSJELI SU ZA STOL

Što je SDP u pregovorima s gradonačelnikom Dukićem uspio ubaciti u gradski proračun?

Piše P.O.
22. prosinca 2022. - 17:21

Nakon ultrazvuka za Opću bolnicu Zadar, bazenske školjke na Višnjiku, aplikacije za transparentni proračun i ostavke Jurice Dilbera s mjesta direktora Zadarskog sporta, SDP je u izravnim razgovorima s gradonačelnikom Brankom Dukićem u proračun za sljedeću godinu ubacio i 12 svojih prijedloga.

-Građanski odgoj će u zadarskim školama ići od sljedeće školske godine, umirovljenicima s mirovinom ispod 1.500 kuna božićnica će biti 1.500 kuna, a povećavaju se i sredstva za energetsku učinkovitost. Pola milijuna kuna ide za prehranu učenika, tu je i projektiranje garaže na Ravnicama, a osigurane su i higijenske potrepštine za srednje škole, te pola milijuna kuna za poticanje života na otocima, rekao je Nino Mrčela.

Osim toga, SDP je dobio i 1,2 milijuna za potpore poduzetnicima, sto kuna veće stipendije učenicima, a 200 za deficitarna zanimanja, sufinancirat će se projektna dokumentacija dvorane za Tehničku školu, najavljena je i aplikacija o transparentnosti u svim gradskim poduzećima i ustanovama, a satnica asistentima u nastavi skočila je s 25 na 32 kune.

29. travanj 2024 05:19