StoryEditorOCM
KalelargaPOSEBAN RAČUN

SDP ima ideju kako pomoći omladinskom pogonu KK Zadar, ono što predlažu nimalo se neće svidjeti vladajućima...

Piše I.I.
26. srpnja 2023. - 19:28

Gradski vijećnik Nino Mrčela (SDP) je na sjednici Gradskog vijeća koja se održala u utorak govorio o omladinskom pogonu KK Zadar.

- U omladinskom pogonu KK Zadar vlada rasulo, svi smo svjedoci egzodusa mladih igrača. Četvero juniora napustilo je klub i time se nastavlja loša praksa od lani kada je Brala napustio klub. Mladim igračima nude se smiješni ugovori od 200 do 500 eura. Klub nema dugoročnu sportsku viziju i mladi igrači ne vjeruju u klub što je porazno. Izdvajamo milijune iz proračuna grada, dok mladi igrači napuštaju klub. Da bismo u budućnosti zaštitili omladinski pogon i egzodus mladih igrača, tražimo odvajanje računa da namjenska proračunska sredstva odlaze isključivo za omladinski pogon, jer sva sredstva odu na prvu momčad, zahtijevao je Mrčela na Aktualnom satu. S obzirom na to da se cijela "gongula" oko Ante Rubeše i izbacivanja sa sjednice odvijala upravo zato jer je iz klupe dobacivao Mrčeli, gradonačelnik Branko Dukić kazao je kako će odgovoriti u pisanom obliku. 

Iako je financiranje profesionalnog sporta od strane jedinica lokalne i regionalne samouprave prema europskoj direktivi zabranjeno, Grad Zadar već godinama ima "skužu" pa novac iz gradske blagajne KK Zadru uplaćuje kao kapitalnu pomoć. 

28. travanj 2024 07:19