StoryEditorOCM
KalelargaTREĆA SREĆA

Raspisan je novi natječaj za izbor ravnatelja Znanstvene knjižnice u Zadru! Prijašnji je poništen samo dan prije zatvaranja...

Piše AVŠ
19. rujna 2022. - 18:28

Nakon što je početkom srpnja poništen prijašnji, raspisan je novi natječaj za izbor ravnatelja Znanstvene knjižnice u Zadru. Uvjeti su isti: uz završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, traži se položen stručni knjižničarski ispit te najmanje pet godina rada u knjižnici. Ravnatelja Znanstvene knjižnice imenuje i razrješuje Gradsko vijeće na mandat od četiri godine, a natječaj koji traje 15 dana objavljen je na mrežnim stranicama knjižnice i u Narodnim novinama.

Prošli natječaj ponišen je samo dan prije zaključenja i to zbog nejasne situacije oko pripojenja te ustanove Sveučilišnoj knjižnici odnosno dok Grad Zadar, odnosno Gradsko vijeće, ne odluči o budućnosti same knjižnice.

Kako su na zadnjoj sjednici gradski vijećnici odbili prenijeti osnivačka prava nad Znanstvenom knjižnicom s Grada Zadra na Sveučilište iako su, nakon pisma namjere sa Sveučilišta, svoju suglasnost već dali Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo kulture, raspisan je novi natječaj jer je dosadašnjoj v.d. ravnateljici Marijani Senkić Klapan mandat je istekao 15. rujna.

- Sjednicu upravnog vijeća imali smo 13. rujna i tada je donesena odluka o raspisivanju natječaja. Mandat v.d. ravnateljice je produžen do završetka natječaja, sve u skladu sa zakonskom procedurom i rokovima koje moramo poštovati. Sada čekamo novu sjednicu Gradskog vijeća s, nadamo se, nešto jasnijim odlukama o budućnosti naše knjižnice- potvrdila nam je predsjednica UV Znanstvene knjižnice, Ivana Župić Baždarić.   

29. lipanj 2024 04:04