StoryEditorOCM
KalelargaDOZNAJEMO

Marijana Senkić Klapan jedina se javila na natječaj za ravnateljicu Znanstvene knjižnice u Zadru. Upravno vijeće nije podržalo njenu kandidaturu!

Piše AVŠ
11. listopada 2022. - 14:55

Točno deset dana nakon je službeno zatvoren natječaj za izbor ravnatelja/ravnateljice Znanstvene knjižnice  u Zadru, poznato je koliko je prijava stiglo i tko se javio za vodeće mjesto u toj gradskoj ustanovi.

Ukratko, stigla je samo jedna prijava i to sadašnje v.d. ravnateljice Marijane Senkić Klapan.

Saznali smo to tek jutros, nakon sjednice upravnog vijeća i sedam dana traganja za informacijom koja bi morala biti javna, transparentna i dostupna javnosti. 

Na sjednici je, međutim, uslijedio novi obrat: od pet članova upravnog vijeća Znanstvene knjižnice, njih troje bilo je suzdržano i nije  podržalo kandidaturu Senkić Klapan za mjesto ravnateljice. Dvoje članova pozitivno se izjasnilo o njezinoj kandidaturi, što bi značilo da jedina kandidatkinja na natječaju za čelno mjesto Znanstvene knjižnice nema potporu upravnog vijeća svoje ustanove. 

 Na prijašnjem natječaju, u kolovozu prošle godine,  izbor Marijane Senkić Klapan  prošao je upravno vijeće, tada u drugom sastavu, međutim ta je odluka pala na sjednici gradskog vijeća gdje nije dobila potrebno povjerenje nove većine.

Nakon toga je imenovana vršiteljicom dužnosti na godinu dana, a sada se ponovno kandidirala za ravnateljicu. 

No, kako je pokazala jutrošnja sjednica, više nema ni potporu upravnog vijeća.

Za sve daljnje odluke oko ovog natječaja čeka se pravno tumačenje iz Grada Zadra. 

 

27. lipanj 2024 22:03