Ako još niste skuhali sva jaja utvrdo koja vam trebaju za francusku salatu i druge prigodne specijalitete, nemojte ih ni kuhati dok ne pročitate ovaj savjet. Pomoći će vam u postizanju savršenog rezultata, a vrlo je jednostavan.
Trik o kojem je riječ osigurat će da se ljuska s jaja ukloni puno lakše no inače, što ne samo da će vam skratiti postupak guljenja, nego će omogućiti da dobijete jaja glatke, neoštećene površine, a ujedno ćete eliminirati opasnost da u nečijem tanjuru završi komadić ljuske.
Sve što trebate napraviti je dodati jajima nekoliko fetica limuna. Nakon 8-10 minuta prebacite ih u vrlo hladnu vodu i ostavite da se malo ohlade.
Limunska kiselina omekšat će ljusku za vrijeme kuhanja, a ledenka kupka ne samo da će ih ohladiti nego će uzrokovati pucanje pa će se ljuska skinuti kao od šale, neovisno o metodi za koju seodlučite.
Neće bii potrebe kuckati jajima o stol kad ih krenete guliti, što je dobro izbjeći jer na taj način neki sitni komadić može ostati zaboden u bjelanjak, samo ih lagano valjajte po površini stola i ljuska će se skinuti gotovo u jednom komadu.
Za još manje truda savjetujemo vam da jaja jednostavno ubacite u staklenku s nešto vode pa ih dobro promućkate. Bit ćete gotovi u čas posla.