StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO&VIDEO

Venecija na Zrmanji: pogledajte strašne prizore iz Obrovca. ‘Nije se ovo desilo u sat vremena!‘ Od gradonačelnika ni traga ni glasa...

Piše M.Magaš
15. svibnja 2023. - 13:23

Gradonačelnik Obrovca Ante Župan nedostupan je za medije od jutros. Mobitel mu je isključen, javlja se samo sekretarica. Kako smo doznali od djelatnika obrovačke Gradske uprave, on vjeruje kako je gradonačelnik na sastancima.

- Ne znam... svi su negdje, ja sam jedini ostao u zgradi. Situacija je ozbiljna - izjavio je još jutros za Zadarski.hr 

Mi smo na terenu razgovarali s obrtnicima i trgovcima iz centra grada, koji pokušavaju umanjiti štetu koju im je nanijela Zrmanja. Rekli su kako ne mogu nikoga kriviti za situaciju, ali...

- Nije se ovo sve desilo u sat vremena. Znalo se. Nit smo imali alata nit materijala za bilo što napraviti. Sve što smo uspjeli napraviti napravili smo stihijski, u vlastitoj režiji. Jedna određeni dio uspjeli smo spasiti... ali spasiti, što to uopće znači? Obrovac je grad di mi svi životarimo od toga s čim se bavimo. Da se ova voda sad povuče, narednih mjesec dana nitko neće moći uopće uć u te radnje. Gledajte, mi preživljavamo svakodnevno, a sad smo sigurno mjesec dana osuđeni na neizvjesnost - rekao nam je lokalni trgovac Ivan Baričević te istaknuo da je danas puno bolja situacija što se tiče organizacije ljudstva.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Najveći je problem bio jučer u manjku ljudstva i lošoj organizaciji. Mislim da se itekako zakasnilo s reakcijom. Pratili smo mi Zrmanju od podne i gledali kako se diže. Mislim da se mogao usporiti tijek događaja... U vrlo se kratkom vremenu digla razina vode – istaknuo je. Kako su im rekle nadležne službe, najgore tek slijedi.

- Spustit će se vjerojatno voda iz Gračaca još do nas.. Jesu li oni u prvu ili ne, ne znamo, mi se nadamo da se to neće dogoditi – zaključio je.

Ante Jurjević ima kafić do novog koji se trebao se otvoriti za deset dana, no sada je u pitanju došla cijela sezona.

- Dok sam ja uzeo tri vreće s pijeskom, voda se prelila preko rive. Ne možete vjerovati kojem se to sve brzinom dogodilo.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

Pogledajte strašne prizore iz Obrovca, rijeka je nabujala do polovice visine kućnih vrata!

 

04. svibanj 2024 22:07