StoryEditorOCM
4 kantunaDOZNAJEMO

Poništen je natječaj za izbor ravnatelja Znanstvene knjižnice u Zadru i to dan prije zaključenja! Jutros je održana sjednica upravnog vijeća, evo što je odlučeno

Piše AVŠ
21. srpnja 2022. - 13:30

Poništen je natječaj za izbor ravnatelja Znanstvene knjižnice u Zadru!

Samo dan prije završetka natječaja koji je raspisan početkom srpnja, Upravno vijeće Znanstvene jutros je imalo sjednicu s jednom točkom: pripojenje te ustanove Sveučilišnoj knjižnici odnosno raspravu o natječaju za ravnateljsko mjesto koji je sutra trebao biti zaključen.

Zbog nejasne situacije oko pripojenja, gdje još uvijek ništa nije poznato niti definirano, odustalo se natječaja dok Grad Zadar, odnosno Gradsko vijeće, ne odluči o budućnosti same knjižnice.

Iako nitko o članova UV nije želio razgovarati o odlukama s jutrošnje sjednice, doznajemo kako Marijana Senkić Klapan, koja je već  11 mjeseci na mjestu v.d. ravnateljice, za sada tamo i ostaje.

Što se novog natječaja tiče, moguća su dva scenarija. Ukoliko Gradsko vijeće ne prihvati odluku o pripojenju Znanstvene knjižnice Sveučilišnoj, odmah nakon toga raspisuje se natječaj za ravnatelja. U drugom slučaju, Senkić Klapan ostaje na tom mjestu dok se ne raspiše novi natječaj za v.d.-a jer njoj 15. rujna zakonski ističe taj  mandat.

Kad će Gradsko vijeće odlučivati o sudbini knjižnice, ne zna se, tako da status te ustanove i dalje ostaje status quo.

 

28. lipanj 2024 21:15